zaterdag 16 juli 2011

Vakantie?

Volgens onze werkgevers hebben wij vakantie. Thuis lijkt het er niet op. We zijn druk met het behangen en verven van een zolderkamer, enkele stoeptegels zijn verhoogd, de voortuin is weer onkruidvrij, meerdere taaarten gebakken en ondertussen ben ik ook nog jarig geweest. Kortom een drukke week.

 Dinsdag , die ene dag in de week dat het nog mooi weer was, ben ik met de ene helft van het gezin naar Duinrell geweest. Ik had nog 4 vrijkaarten vanuit een aktie van het Kruidvat. Maar eenmaal in Duinrell merkten we toch dat de kinderen daar wel wat te groot voor werden. Om 3 uur stonden we weer bij het hek om naar huis te gaan.

Ik heb wel eens verteld dat we nu heel mooi, dicht bij de natuur wonen. als we hier de steeg uitlopen staan we in dit bos.Groot is het niet, maar het voelt wel aan als echt bos. Het bosje staat naast een middelbare school en is niet veel groter dan het schoolterrein.

Ik heb wel eens verteld over de vele vogels in het bos en onze achteruin. Ook zien we regelmatig eekhoorns en konijnen. Maar vanmorgen, niet in dit bosje, maar onderweg tijdens het boodschappen doen, stond er ineens een jong hert op het fietspad onder de spoorbrug. Natuurlijk lag zowel mijn telefoon als mijn camera thuis. Dat hert moet verdwaald geweest zijn. Het dier bleef ons ook even staan aankijken, maar ja wij waren op de fiets en kwamen al snel haar kant op. Dus ging ze er toch maar vandoor. Ze leek me wel flink verdwaald, maar niet zo onrustig dat ze in paniek leek. Op zo'n moment doe je toch een schietgebedje hoor, dat ze de weg terug mag vinden naar het echte bos. Wij mensen kunnen haar daarmee niet helpen. Hier onder het spoor en op het fietspad hoort ze niet.

Op mijn verjaardag kreeg mijn dochter te horen dat ze is ingeloot in Groningen, dus daar mag ze nu op zoek naar kamers. Het liefst een kamer die al begin of midden augustus beschikbaar is; op 15 augustus beginnen de introdukties al. Nu is dus het grote zoeken begonnen, maar ja, hoe en waar zoek je? Ze reageert via verschillende commerciele kamersites, maar we merken al dat er kaf tussen het koren zit; Zowel de aanmelders van kamers reageren dat ze geen reacties horen, als degenen die een kamer willen klagen dat ze niks horen. Ze reageert op heel veel verschillende kamers, maar haar voorkeur is een kamer die ze gezien heeft in de Hoekstraat in Groningen. Die lijkt haar erg fijn, mooi ruim en dicht bij de opleiding.

Zojuist is er iemand langsgeweest om de studiolamp op te halen, dus die hebben we verkocht. Ik ben blij dat we er toch iemand anders een plezier mee konden doen. Hij heeft nu mooi voordelig een lamp kunnen kopen die hij wilde gebruiken in zijn fotostudio.

Zoonlief is gisteren een tijdje op zijn mountainbike weggeweest. Dat doet hem wel goed denk ik, een beetje fietsen. Hij kwam tenminste terug met een frisse kleur op zijn wangen. Beter voor hem als computeren. Moeders gaat ook weer stoppen met computeren, het wordt kooktijd.
Over computeren gesproken, ik blog nog niet zo heel lang en heb er nog niet veel ervaring is. Ik weet dat er mensen zijn die mij volgen. Er zijn dan ook mensen die reageren. Is het dan gebruikelijk dat ik zelf dan ook weer op de reacties reageer? Ook als ik daar verder niks aan toe te voegen heb? Ik heb geen idee. wat "gebruikelijk" is. Ik hoor het wel? Ik wens je een goed weekend.

2 opmerkingen:

 1. Reageren op krabbels, laat ik het zo zeggen - is niet verplicht hoor. Het is soms wel leuk.

  Wat een week heb je achter de rug. Ik ben nog nooit in Duinrell geweest. Voor kinderen onder de tien is het missch wel leuk?

  Gefeliciteerd dat je dochter is ingeloot. Fijn voor jullie. Hopelijk vind ze snel een fijn kamer!

  Mooi bos bij jullie. Ik hoop dat het hert weer terug is waar het hoort. Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat leuk met dat hertje zoiets gebeurt niet vaak
  natuurlijk geen foto toestel bij je oke toet de volgende keer

  BeantwoordenVerwijderen