zondag 25 september 2011

Het regent.......beukennootjes.

Vamorgen tijdens het uitlaten van de hond zag ik op een stoep dat het beukennootjes had geregend. Er lagen heel veel, mooie schone droge beukennootjes, zonder dop of wat dan ook. Als je even stilstaat en goed luistert, hoor je ze nog vallen. Het regent nog beukennootjes.
Toen ik met de gedachte speelde om een bezem en stoffer en blik te halen en ze op te vegen, verklaarde ik mezelf voor gek. Of misschien verklaren buurtgenoten me voor gek als ze mij zien beukennootjes vegen.
En toch; Ben ik gek als ik nu dit voer voor de wintervogels en eekhoorns opraap, in plaats van ze over een maand te kopen? Het kost me maar 5 minuten vegen en ik heb een hele emmer vol. Ben ik gek als ik de mooie holstertjes eruit selecteer en die in een glazen vaas doe? Bij de Action en Xenos liggen diezelfde dopjes in een zakje te koop als decoratiemateriaal. dan moet ik ervoor betalen.
Ik heb dus toch de bezem gepakt en ben gaan vegen. (t was toch nog vroeg op de dag, weinig mensen op de been.)
HIer was ik er nog mee bezig. In de witte bak zitten de beukennootjes, klaar voor de wintervoer-voorraad. In de gele emmer het afval. In de glazen vaas dus het decoratiemateriaal, de mooie dopjes. Op het blad dat wat nog uitgezocht moest worden.
Dat was best leuk om even te doen, In alle rust (de jeugd sliep nog), en in de zon even uitzoeken en ik heb een flinke voorraad strooivoer voor de winter.

Ik werk met ouderen en van hen hoor ik dat zij vroeger regelmatig beukennnootjes raapten, deze dan even op de kachel gooiden en ze zelf opaten. Eerlijk gezegd durf ik dat niet aan, en probeer ik ook maar niet.

3 opmerkingen:

  1. Leuk! Ik heb pas geleden een krans gemaakt van de dopjes. Op een strokrans met het lijmpistool. Ideetje misschien?? Kan me trouwens nog herinneren dat we vroeger de beukennootjes poften in een droge koekenpan. Heel erg lekker!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je bent helemaal niet gek hoor! Ze lagen daar echt wachten op opgeraapt te worden toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed dat je ze hebt opgeveegd! Zonde toch om daar later geld aan uit te geven.

    BeantwoordenVerwijderen