donderdag 27 oktober 2011

Paddenstoelenseizoen

Bloembollen bloeien (meestal) in het voorjaar, paddenstoelen in de herfst. Hebben paddenstoelen nou ook een volgorde van "bloeien"?
Bij bloembollen heb je eerst de sneeuwklokjes, daarna de crocussen, daarna de kievitsbloemen, daarna de narcissen, tulpen en hyacinten.

Zou dat nou ook bij paddenstoelensoorten zo zijn? ik heb geen idee.

Al een tijdje geleden had ik enkele foto's gemaakt van paddenstoelen, maar toen was het nog zo warm buiten dat ik echt nog zomergevoel had. En als je de paddenstoelenfoto's echt op internet gaat plaatsten geef je toe dat het herfst wordt. Dat wilde ik toen nog niet. Maar nu kom ik er echt niet meer onderuit. De zomerkleren zijn opgeruimd, ik heb al de dikkere jas aan en af en toe handschoenen op de fiets. dus is het echt herfst.

Hier zijn dus nu de eerste herfstfoto's.

Als je weet welke paddenstoelen dit zijn, wil je me dit dan laten weten?


Bovenstaande paddenstoel (of is het paddestoel?)  heeft niet zo'n rode hoed, maar in zijn hoed staat roodgekleurd water. Komt wel van de paddestoel af, maar waarom? Hoe?

Vanmorgen heb ik trouwens de kap verwijderd bij de hond Zita. Maandag zijn de hechtingen eruit gehaald. Omdat het toen toch nog een beetje bloedde hebben we de kap nog even laten zitten. Het lijkt er goed uit te zien, al denk ik dat er een kerfje aan het begin van de scheur, te zien zal blijven.
Vanmorgen deed ik de kap eraf en van verbazing bleef ze eerst enkele minuten stijf zitten. Daarna deed ik haar bench van het slot, een kleedje erin en zij stond al bij de bench om er weer lekker in te gaan liggen. Ze is er nog niet weer uit geweest. De bench is voor haar dus zeker geen strafhok. Het zal voor haar eeerder een "straf" geweest zijn dat ze niet in haar vertrouwde bench paste met die kap op.

4 opmerkingen:

 1. Aggos... wat lief klinkt dat... En ja ik herken het. Wij nemen de bench altijd mee op vakantie, en Tukker vindt dat prima, z'n eigen plek mee. Terwijl hij thuis op een kussen ligt..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op de eerste foto zie je geweizwam. ( denk ik) Het kunnen ook kleverige koraalzwammetjes zijn maar die zijn wat geler.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zag inderdaad ook al paddestoelen in augustus! Maar dat paste toen nog niet. Nu in oktober, kan het wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig voor Zita dat ze haar kap af mag!
  Groetjes,
  Thara

  BeantwoordenVerwijderen