donderdag 26 januari 2012

Dubbelop koken of stapelkoken

Alweer genoeg geld uitgegeven deze week, aan een nieuwe wastafel en toebehoren. De wastafel moet nog geplaatst worden dus daar heb ik nog geen foto's van. Is trouwens dan ook niet veel aan te zien; een wastafel.

Wel heb ik gisteravond gauw nog even foto's gemaakt om te laten zien wat ik bedoel met dubbelop koken, stapelkoken of rozetkoken. t Is maar net hoe je het gaat noemen.
Twee vliegen in een klap willen we meestal allemaal wel. Dus zetten we de pannen op elkaar en gebruiken 1 pit, in plaats van naast elkaar en 2 x gas gebruiken. Dit is ook een handige oplossing als je kookpitten tekort komt.
Maar is dat niet gevaarlijk dan? Is er geen kans op omkiepen dan? Nee, niet als je het zo doet;

 Je koopt bij de bouwmarkt een aluminium  rozet. Die gebruiken ze bijvoorbeeld daar waar de afzuigkap-buis de muur in gaat. Het randje wordt dan zo mooi afgewerkt. Die dingen kosten bijna niks en je hebt ze in verschillende maten. Kijk dus even naar de maat van je pan.
Die rozet leg je dan op je pan, kleinere pan erop en je slaat die 2 vliegen in een klap. Groenten worden niet echt gaar op deze manier, maar het gaat heel goed met groenten die alleen even opgewarmd moeten worden. Het potje bietjes, of het blikje doperwten.


Handig toch?

Deze week heb ik toch nog tijd gevonden om een beetje te frobelen en heb ik een leuk bloembakje gemaakt. Op dit moment zie je dit soort bakjes veel in de winkels, maar kosten ze al gauw rond een tientje. Het bakje en dat stro-achtige spul had ik nog ergens staan, en ik "liep tegen die prachtige witte druifjes aan" dus toen was het snel beslist om aan de gang te gaan. Dit is t geworden.


Voor de foto heb ik t even op de grond gezet, maar normaal staat t op de grote tafel.
En natuurlijk zitten er ook sneeuwklokjes bij! In het bos, met een warm bladerdek zie ik ze al wat groter. Hier in de tuin wil het nog niet zo. Nog even geduld,,,,,,, en nog even.

2 opmerkingen:

  1. Ik kook ook vaak "dubbelop" en heb bij mijn pannenset een pan met gaatjes die precies op mijn gewone pan past. Meestal gaan de aardappelen onderin, maar in het geval van sperciebonen bijvoorbeeld, dan gaan die onder in omdat bonen een langere kooktijd nodig hebben..ideaal.
    Maar uw idee vind ik ook geniaal voor het opwarmen van groenten, die zou er bij mij nog weer bovenop kunnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kocht eens een pannenset en daar zat een gaatjespan bij, dus ik kook heel vaak dubbelop. De gaatjespan heeft twee randen zodat het op twee verschillende pannen past. Uw manier met de rozet lijkt me ook handig als je iets warm wil houden terwijl de aardappelen staan te garen. Bedankt voor de tip.

    BeantwoordenVerwijderen