maandag 23 januari 2012

Wastafel stuk

In de badkamer was een koperen leiding stuk, precies op de plek waar het de granieten vloer in gaat. Dat zou gerepareerd worden en is ook gerepareerd. Omdat het water er op dat moment er toch af zou zijn zouden we gelijk de kraan vervangen voor een kraan die je kunt draaien. (Had ik t maar niet voorgesteld!)
In onze slaapkamer zit ook zo'n kraan en wastafel. Die kraan verwisselen was al niet echt makkelijk, maar lukte.
In de badkamer is het niet gelukt om de kraan los te krijgen. Die zit natuurlijk ook al sinds 1969 vast. Net toen ik naar boven wilde lopen om te zeggen dat we die kraan maar gewoon zo moesten laten gebeurde het;

Hij schiet uit en de wastafel gaat kapot! Deze wastafel zit er al net zo lang en is nog opgehangen met beugels. We kunnen dus niet meer zo'n wastafel kopen en moeten op zoek naar een andere. We gaan vanavond maar even op stap. Want hier lukt het wassen niet zo goed meer;

De kalk en rommel van al die jaren heb ik  nog van de muren niet af kunnen schrobben / krabben. Doe ik later vandaag wel. In het weekend moest de man die ons hielp er ook weer vandoor en het had al lang genoeg geduurd. Die beugels zullen nu wel over zijn na deze week. Of zouden ze onder de nieuwe wastafel geplaatst kunnen worden? Ik hoop het, want die beugels zijn wel handig voor de washandjes.
We moeten ons nu wassen en tandenpoetsen in de keuken, in onze slaapkamer of boven het bad. Dat gaat op zich best. we hebben wel weer gewoon water, dat scheelt.

2 opmerkingen:

  1. Kalk verwijderen: dik insmeren met wc-eend, een poosje in laten trekken en met een schuursponsje vliegt het eraf!
    groetjes Willemien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dik insmeren met azijn: toiletpapiertje met azijn natmaken en over de kalkplek plakken, er na een uur afhalen, beetje schrobben, nieuw papiertje, net zolang tot de kalk eraf is.

    Siebrie

    BeantwoordenVerwijderen