woensdag 15 februari 2012

Watermeterstand

Zojuist de watermeterstand doorgegeven aan Vitens. Via internet.
Volgens hen klopt het niet met wat zij verwachtten. Kort voor onze sleuteloverdracht op 4 februari vorig jaar zijn de watermeters vervangen. De watermeterstand stond op 00006. Maar toen hebben we al wel ook een  jaarafrekeing gehad. (toch?)

We werden verwacht 300 kuub water te verbruiken. Ik heb geen idee waar ze dat op baseren. Op het gebruik van de vorige bewoners? Die waren maar met zijn tweeën. Twee oudere mensen. Nu wonen we hier met gemiddeld 6 mensen. Gemiddeld, want soms hebben we er een of twee minder, soms een of twee meer.

De meterstand van vandaag is 00153. Dus hebben we sinds de sleuteloverdracht 147 water verbruikt. Dat is voor ons doen veel. Dat zal wel komen door het klussen in huis met de verhuizing en de droge voorzomer. Toen hadden we planten verpoot die nog vaak begoten moesten worden. Het kraantje van de regenton was tijdens de verhuizing afgebroken en toen nog niet gemaakt.
We hebben dus maar de helft gebruikt van wat werd verwacht. Op de website moest ik dus aangeven hoe het kwam dat de meterstand zo afwijkt. Er was maar een optie die hier een beetje bij paste; Gezin groter/ kleiner geworden. Een beetje groter, van 2 naar 6 en toch de helft minder verbruik dan geschat.
Ik vind dat wel grappig.

Mochten ze nou van Vitens langskomen om de watermeter te controleren, dan kan ik ze het jaarververbruik van voorgaande jaren laten zien. Het huis was wel op een ander adres, maar de verbruikscijfers nog lager;
In 2010 - 112
In 2009 - 103
In 2008 - 78, maar ja, toen zijn we getrouwd en is de gezinsgrootte ongeveer verdubbeld.
Hoe hoog is jullie waterverbruik op jaar basis? Voor hoeveel personen?

6 opmerkingen:

 1. Ik verbruik voor 1 persoon ongeveer 50 kuub. De wasmachine draait nooit halfvol, maar met douchen doe ik niet zuinig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier de afgelopen jaren rond de 140 kub. voor 3 à 4 volwassen personen. Groet, Greetje54

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Afgelopen jaar hebben we voor 2 personen 49 m3 verbruikt aan water.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben afgelopen jaar 67m3 verbruikt met 2 volwassen en 1 kind.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij gebruiken 167m3 Voor 5 personen. Helaas krijg ik het hier niet voor elkaar dat ze korter douche.Grrrrrrrrrr.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij hebben dit jaar 161m3 verbruikt. Vorig jaar was dat nog 167m3 dus is minder, had op nog minder gehoopt, helaas mislukt, maarja hier in huis 5 personen, veel was ivm werk en iedere dag douchen....we proberen het dit jaar weer wat minder te krijgen....

  BeantwoordenVerwijderen