vrijdag 9 maart 2012

Bleekselderij gegeten.

Vandaag heb ik (we) gestoofde bleekselderij gegeten. Ja, dat is bijzonder.


Ik ken het eigenlijk alleen van zien in een salade. En echt lekker vond ik dat niet. Vorige week is het gebruikt in juliennesoep, gemaakt door vader en dochter. Vader en dochter hebben vorige week zaterdag lekker gekookt samen. Daar is de selderij van overgebleven. Tja, en wat moet je met zo'n stronk? In salade? Niemand hier die dat lekker vindt. Nog maar even laten liggen dan? Dan raakt t overstuur en kun je t in de groencontainer gooien. Aan de kippen? Is dat wel goed voor hen? Er staat me vaag iets van bij dat t in zo'n hoeveelheid niet goed voor ze is. Wat er dan mee te doen?

Gelukkig kwam ik (pezonder hier echt naar te zoeken) een recept tegen van gestoofde bleekselderij, gestoofd in appelsap. Toch maar eens proberen; als t niet smaakt kan t alsnog weg, toch?
En tot m'n eigen verbazing was t nog echt lekker ook.
het recept;

Bleekselderij, gestoofd in appelsap.
Harde draden eraf halen. Je snijdt de stelen in stukken van zo'n 2 cm. Wassen. Een klont boter in een braadpan, lepeltje  gedroogde tijm erbij en een flinke scheut appelsap. Dit een kwartiertje laten stoven, tot beetgaar.  Als je het lekker vindt kun je er vlak voor het opdienen wat gebrandde hazelnoten over stooien. Vanavond heb ik dit wel gedaan omdat dit bij het originele recept stond, maar t kan maar zo zijn dat ik dat volgende keer niet meer doe. Ben gek op hazelnoten, maar ik vond t hier niet echt nodig om erbij te doen.

2 opmerkingen:

 1. Bleekselderij is ook lekker in heel veel soepen. In de zomer gebruik ik het graag om in erwtensoep te doen. Dan zijn is er geen knolselderij en dit gaat ook goed.

  Bleekselderij fijnsnijden en bij bami/nasi/macaronigroente meestoven is ook heel lekker.

  Groetjes, VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gekookte bleekselderij, met wat peper en geraspte kaas erover of een kaassaus is ook erg lekker.
  Heb je wel eens venkel gegeten? Gewoon in vieren snijden en koken, heel lekker :)

  Groet, Creanda

  BeantwoordenVerwijderen