dinsdag 6 maart 2012

Maart

                                                                               Lente!

Crocussen in de voortuin
Het wordt wat zachter buiten en zodra de eerste zon zichtbaar is gaan de crocusjes open. Een prachtig gezicht. De sneeuwklokjes worden al wel wat minder mooi, maar staan er nog volop. Wel raar, in mijn beleving horen crocusjes geel. Ik zie rondom mij eigenlijk vooral paarse, lila en witte crocussen. In de tuinen en in bossen en parken. Waar zijn de gele crocussen?

Teuni, een andere blogster (webschrijfster) is weer begonnen met schrijven. Gelukkig. Met zo'n lezerspubliek kan ik me wel voorstellen dat ze er toch voor kiest geen reacties meer te accepteren. Met zo veel reacties kan ik me voorstellen dat dit te veel tijd gaat kosten om hier ook weer op te reageren. Ik had dit haar ook zo voor willen stellen om te gaan doen. Het is een mooi compromis. Ze weet inmiddels wel hoe zeer haar stukjes gewaardeerd worden.

Maart is ook de maand van de belastingaangiftes. Van manlief en mezelf, kinderen en mijn ouders. Ik vind het altijd leuk om uit te puzzelen en krijg er steeds meer handigheid in. T wordt ook steeds gemakkelijker om te doen. Dit jaar heb ik gewacht tot de vooraf ingevulde aangiftes er zijn. Eens kijken of dat werk en tijd scheelt. Met die van mijn ouders ben ik inmiddels begonnen en heb nog een paar vragen voor ze.
Ik heb me laten vertellen dat je als je de WOZ waarde van je huis er ook op ingevuld wilt hebben, je dan moet wachten tot na 12 maart. Iemand enig idee of dat klopt? Eigenlijk vind ik het niet prettig om het zo op het laatst aan te laten komen, want stel dat er iets tussenkomt. Maar aan de andere kant wil ik het gewoon eens zo proberen.


Hier is het al de hele dag lekker zonnig weer. Vanmiddag dus lekker op de fiets naar de stad en naar de bieb. Ik mag wel opletten daar niet te lang te blijven ronghangen want ik wil vanmiddag draadjesvlees maken en dat moet wel even sudderen. Ik hoop in de stad wel iets goedkopere riblappen te vinden, hier om de hoek zijn ze duur. Hier in huis is er al weer een paar keer om gevraagd, dus maar eens kijken of t er van komt. En anders volgende week, ook geen punt.

7 opmerkingen:

 1. Elders las ik ook dat Teunie weer terug is, maar dat er geen comments meer mogelijk zijn nog niet. Wel een hele slimme oplossing van haar voor het tijdprobleem.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb zaterdag onze gegevens van de belastingdienst gedownload en daar was de woz-waarde al ingevuld.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij ons zijn ook alle krokusjes paars... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee, ik heb ook nog geen gele gezien! Reacties op een blog zijn toch juist leuk? Waarom zou je dat niet willen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij eten zondags altijd rundvlees, en dat staat dan de hele zaterdag lekker ouderwets te pruttelen op een petroleumstelletje, heerlijk! groeten Hanna.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goedendag,

  Hebt U zich wel eens afgevraagd of de fotos die U van internet plukt niet beschermd kunnen zijn door een copyrightvan de maker ? Nou de onze zijn dat wel.

  En aangezien U zonder onze schriftelijke toestemming fotowerk van ons heeft gebruikt bent u in overtreding en maakt u inbreuk op ons copyright.Het gaat om de foto van de belastingenveloppen

  Normaliter betaald een commercieel gerelateerd bedrijf, dus een site met advertenties, een boete voor van een paar honderd Euro.
  Waarom ? Omdat wij de foto gemaakt hebben, geinvesteerd hebben in scholing, training en dure apparatuur én wij er ons brood en de hypotheek van moeten betalen.
  En wij dulden geen enkel gebruik zonder onze schriftelijke tostemming en de daartegenoverstaande vrgoeding.

  Wij snappen best dat u dat hoogstwaarschijnlijk niet wist en daarom gaan we u bij deze één keer waarschuwen.
  Graag de gebruikte foto binnen 24 uur weghalen en we praten nergens meer over.

  Mocht u zo stoer zijn en denken " amme hoela" dan ontvangt u na een paar dagen vanzelf onze factuur.
  Maar ik denk niet dat het daar toe zal gaan komen. U wist dus wellicht niet dat het niet mocht, en bij deze weet u het nu wél.

  Laat het een goede waarschuwing voor u zijn ?! Andere collegae zijn niet zo soepel en sturen meteen een gepeperde factuur.

  Wij wensen u een fijne dag en verblijven met behoud van alle rechten en

  Met vriendelijke groeten,

  FPS - Groningen
  Jos Schuurman

  M. 06 - 53 402 402
  I. www.fps.nl

  Postbus 1613 9701 BP Groningen
  Nederland / Niederlände / The Netherlands

  >>> meer dan 109.006 actuele- & stockfotos ONLINE : www.flickr.com/photos/fotoburo_fps/sets <<<

  Deze e-mail is uitsluitend bestemd voor de geadresseerden. Verstrekking aan en gebruik door anderen is niet toegestaan. De afzender sluit iedere aansprakelijkheid uit die voortvloeit uit elektronische verzending.
  Dizze e-mail is allenneg veur dij t aangaait. t Is nait de bedoulen dat je t aan aandern deurstuur'n. Je kinnen de oafzender der nait op aantoalen as der wat meleur is mit t elektries hin- en weerom verkeer :)

  Wij zijn lid van de NVF en in het bezit van meerdere geldige politieperskaarten


  BeantwoordenVerwijderen