dinsdag 1 mei 2012

Koninginnedag 2012


Een zacht nestje door hondenharen

Eerst schreef ik over "bijna mei" en nu over koninginnedag. Nou ja, toe was t ook bijna mei. Zoals je weet had ik een heel lijstje waar ik naar zou gaan kijken op koninginnedag. Dat lijstje was niet echt een succes, ik heb meer niet gevonden dan wel. Om 8.00 was ik hiervoor al te laat denk ik. Komt ook door t mooie weer. Als ik me goed herinner was t vorig jaar minder en waren de verkopers om half 9 vaak pas aan t uitpakken. Dit jaar was dat dus anders. En ik denk dat het verkopen via marktplaats zo groot is geworden dat mensen hun betere of heel populaire spullen daar verkopen. En zeg nou zelf, via marktplaats zal t ook wel meer opleveren denk ik. En misschien ben ik ook wel te krenterig hoor, kan ook maar zo. Maar om nou 4,- te gaan betalen voor 1 boek? Dan lees ik 'm wel in de bieb. Ook heb ik een paar keer van die dikke kaarsen in de hand gehad, maar die vond ik ook te duur. voor zoiets moet je denk ik wel wat later op de dag zijn, als de verkopers gaan merken dat ze hun spullen niet kwijt raken en gaan zakken in de prijs.

Ik heb toch wel wat dingen gekocht op de vrijmarkt;
Een rits kleinere kaarsjes, een egeltje spaarpot, een rook- en koolmonoxydemelder, zo goed als nieuw, met de schroefjes er nog bij, en een grotere watertank voor het senseoapparaat. Manlief vind die laatste koop niet zo verstandig, het risico dat het water te lang blijft staan wordt zo ook groter. Ik kijk wel, het kleinere waterreservoir is niet weggegooid.


Bij thuiskomst lekker een kopje koffie met oranje tompoes gekregen en de rest van de dag genoten van de elkaar,  in de tuin, de zon en een leesboek. Het was druk in de tuin door de vele vogels. Leuk om naar te kijken. Nog leuker werd het toen ik de hond had geborsteld en de plukken haar niet in de vuilnisbak, maar in een hoekje onder de planten had gefrommeld. De vogels hadden dat snel gevonden en hadden er een mooie bestemming voor.Ma mus maakt een matrasje.


1 opmerking:

  1. 4 euro voor een boek vind ik ook veel te veel. Op Koninginnedag horen de prijzen juist heel laag te zijn vind ik. Dat maakt het zo leuk.

    BeantwoordenVerwijderen