woensdag 23 mei 2012

Wildbreien, wilddecoreren en nu ook; wildschommelen.

Wildbreien is al een tijdje in. Op verschillende plekken in het land verschijnen verschillende breisels. Ik vind dat heel leuk om te zien. Kijk maar;
 
Ik kan hier geen hele fotocollage maken, maar door het land heen zijn er heel veel dingen versierd of aangekleed; fietsen, bomen, lantaarnpalen, hekken. Kijk maar eens op een zoekmachine op wildbreien en klik dan op afbeeldingen. Er komt dan een hele verzameling wildbreiresultaten te voorschijn.
Deze foto's hier heb ik niet zelf gemaakt, maar van internet. Hier in de stad heb ik het ook wel eens gezien, de benen met daarbovenop een stel blote billen zijn al eens aangekleed, enkele bomen bij het station kregen een kleurtje. Voordat wildbreien in de mode raakte, had het vrouwtje bij het ziekenhuis als eens een warme sjaal en muts gekregen. Ik vind het jammer dat het dan na een tijdje weer weggehaald wordt. Van mij mag het blijven zitten totdat het echt vies wordt.


Hier in mijn buurt heb ik wel enkele foto's gemaakt van wilddecoreren van prullenbakken;

prullenbakken in Harderwijk

Vanmorgen las ik in de krant dat er nu ook wildschommelaars opgedoken zijn. Er schijnen nu zo'n 50 tot 75 te zijn in Nederland. Hier ben ik toch iets minder gecharmeerd over eerlijk gezegd. Ik weet Nederland is een regeltjesland, maar als je willekeurig, in een park, of ergens anders een wildschommel ophangt, is dat dan wel veilig? Het zal best veilig zijn op het moment van ophangen. Dan zal de construktie wel veilig zijn, neem ik voor het gemak maar even aan. Maar is de plek ook veilig als mensen daar geen schommel verwachten? Schommels kunnen heel hoog zwiepen. En hoe is het toezicht op de construktie en veiligheid na een paar weken? Officiele kinderspeeltuinen moeten aan de gekste eisen voldoen en hebben regematig controle op slijtage en vandalisme. Hoe is dat met wildschommels? Dua, aan de ene kant vind ik dit luk, maar ook een beetje eng. maar dat kan ook aan mijzelf liggen.
  wildschommel in Breda.

2 opmerkingen:

  1. Hier alleen wildbrei-dingen gezien. Gewoon in een straatje waar ik doorheen fiets. Bij één huis was de boom aangekleed en de lantaarnpaal. Ik vind het best gezellig staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier in de Achterhoek zag ik laatst ook een versierde lantaarnpaal!

    BeantwoordenVerwijderen