zondag 1 juli 2012

Naar de Doorbrekers geweest.

Vanmorgen hebben we een eind gereden om naar een kerkdienst te gaan. Bij die kerk komen mensen van heinde en verre, maar voor ons is het ongewoon om eerst een half uur in de auto te zitten voor een kerkdienst. Normaal zijn wij er na 5 minuten fietsen. Wij zijn vanmorgen maar eens naar Barneveld gereden. Natuurlijk hadden we al eens over hen gehoord.Best vreemd hoor, om een kerdienst bij te wonen met zo veel mensen. Veel jongeren, gezinnen, maar ook ouderen. Een echt oude dame zat 2 rijen voor ons met haar gehoorapparaat te prutsen. Er komt dus echt van alles.
De zaal is zo groot, dat je zo de spreker niet ziet; er zijn grote schermen geplaatst om de spreker te kunnen zien. Vandaag was er een spreker uit Zuid-Afrika, Grant Crawfort. Ik ken hem verder niet.

Wel vond ik het bijzonder om vanmorgen vroeg te beginnen in een boek van manlief, en er vandaag over te horen spreken. t Was zowiezo wel prettig te luisteren. Zonder al te veel bijbelse termen (de tale Kanaäns) werden de dingen bij hun naam genoemd en hoe je daar samen met God mee om kunt gaan.
 t Gaat er niet zo om of je linksom gaat of rechtsom, als je maar MET God samen gaat; met Hem wandelt.
Daar gaat t boek ook over wat ik begonnen ben te lezen;


Dit boek vind ik echt een aanrader. Natuurlijk ben ik er nog maar net in begonnen. Vanmorgen een stukje en vanmiddag een iets groter stuk. Gemakkelijk leesbaar, herkenbaar en zal daardoor je aan het denken zetten. Eerlijk gezegd ben ik dat wandelen met God wel eens even kwijt; zélluf doen, op eigen kracht of inzicht. Gelukkig rekent God mij daar niet op af. Roept mij terug om het dan samen, anders, te gaan doen. Wandelen met God, afgestemd op God. Vanmorgen in de kerk heeft Hij mij weer teruggeroepen om samen verder te wandelen.

1 opmerking:

  1. Oh dat vind ik wel heel mooi hoor. Blijf met hem wandelen!!

    BeantwoordenVerwijderen