zaterdag 25 augustus 2012

Krijsende kippen.

Ik heb 2 kippen in de tuin. Die zijn nu 2,5 jaar oud.

Het zijn 2 kippen afkomstig uit een legbedrijf. Het ras is leghorn (Als ik me goed herinner)
Ik ben wijs met mijn kipjes en in tegenstelling tot de berichten over dit ras, leggen ze nog goed. Maar ze beginnen meer herrie te schoppen. Weet iemand of dat aan de leeftijd kan liggen? Ook lijkt t of ze steeds meer gaan eten. We geven ze 2x per dag een beker vol gemengd voer. Daar is verder niks in veranderd. maar wel hun volume. Krrrr!
Ik heb al rondgeneusd op internet, maar kan hier verder niks over vinden. Weet iemand van jullie iets meer over kippen? Is die herrie een tijdelijk iets? heeft t een oorzaak? de leeftijd?
Ik heb er nog de eieren van, maar mijn buren meestal alleen de herrie. Ik heb ze al wel eens een paar eitjes toegestopt, maar toch.  Hun geduld zal zo wel snel opraken vrees ik.

4 opmerkingen:

 1. ik heb de zelfde kippen, bij ons hebben ze er soms ook last van wij zorgen nu dat ze s'morgens genoeg voer hebben. maar het kan zijn dat ze andere dieren zien achter het huis en dat ze daarom zo te keer gaan dat gebeurde hier ook wel eens.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh onze buurtjes hebben ook kippen. Zij is ook altijd bang dat we last van ze hebben. Ik vind dat gekakel ronduit gezellig klinken! En misschien een tip... zo nu en dan een paar eitjes over de schutting schenken, dan blijft het voor hen ook leuk, tóch??

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou inderdaad aan de buren vinden wat ze ervan vinden voordat je er van uitgaat dat ze er last van hebben. Mss vinden ze het juist heel erg leuk. Weet je wat mijn buren hebben gedaan? Nou ik nam 2 kippen, ik woon in een woonwijk, en zij vonden dat zo leuk dat ze er 3 genomen hebben. En ja er wordt wat afgekakeld maar weet je van andere buren heb ik soms last van muziek of jankende kinderen dus in zo een wijk heb je regelmatig last van elkaar dus ik maar me niet druk of zij last hebbe van mijn kippies. groetjes
  Hélène

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben ook drie kippen, dus ik lees dit met interesse. Ik wist niet dat kippen lawaaiiger kunnen worden!

  BeantwoordenVerwijderen