vrijdag 7 september 2012

CV monteur geweest.

Vanmorgen is de CV monteur geweest. Vorige week had ik al eens een 6A  foutmelding. dit zou vanzelf weer goedkomen en hoefde je volgens het boekje niet te resetten. Na verloop van tijd toch maar wel gedaan. Vanacht hoorde manlief het water suizen in de leidingen terwijl de kachel toch echt uit was ( en er niemand snachts stond te douchen). Hij naar de ketel toe en weer die melding en dat de ketel een servicebeurt moest hebben. Vanmorgen vroeg dus het installatiebedrijf gebeld, want 2x kort op  elkaar deze melding is meestal foute boel.

Dezelfde monteur als die hier een half jaar geleden de periodieke controlebeurt gaf. Hij gaf toen al aan dat wij onze waterbesparende perlators uit de kranen moesten halen want die namen hierdoor te weinig water af. Ik heb daar verder nooit iets van gehoord, en had t dus laten zitten. Vandaag begon hij hier weer over. Bij de kraan die hij doormeette nam de kraan 4,9 liter af. Daardoor kon de pomp zijn druk  niet kwijt. Dit zou problemen geven. Ik blijf het een vaag verhaal vinden, maar we halen die perlators en dan toch maar uit. Herkent iemand dit? Ik heb nooit zoiets gehoord.

Dat was overigens niet het probleem van vandaag. Wij blijken een Nefit combi-ketel te hebben uit 2009. Een bepaalde serie heeft een stoornis en moet de KIM vervangen worden. Hierdoor hebben we te sterk wisselende temperaturen van het water.  Hiervoor komt de man van Nefit zelf, dat kon deze monteur niet. Gelukkig hebben we nu wel gewoon warm water en kan er gedouched worden. Dus we wachten rustig het telefoontje af van de meneer van de Nefit.

Vandaag was t toch een drukte van belang in huis, want ook de mannen van de kozijnen zijn weer geweest. Zij hebben een ijzeren en heel inbraakgevoelig kozijn vervangen voor een degelijk houten kozijn. Dus dachten we vorige week dat alle schilderwerk klaar was, kunnen we nu weer beginnen.
Maandag dan maar.

1 opmerking:

  1. een houten kozijn vergroot wel de kans op boktor he, houd hier dus rekening mee!!

    BeantwoordenVerwijderen