zondag 2 september 2012

kentekenbewijs kwijt?

Al dagenlang waren we er naar op zoek; Het kentekenbewijs van de auto. Manlief weet nog wel dat hij eens met volle handen van de auto naar de voordeur is gelopen. Had hij het kentekenbewijs toen ook in zijn handen?
Ook z'n  dochter was die dag mee en weet zeker dat hij die papieren nog wel in zijn vrachtwagen had.
Is hij het kwijtgeraakt bij het uit de vrachtwagen stappen?  Onderweg naar de personenauto? Op het bedrijfsterrein? De auto nagezocht. De vrachtwagen is nagezocht. De benedenverdieping van het huis is nagezocht. De oud papierbak is op zijn kop gezet, maar niets gevonden.


Ondertussen nam de spanning en de onrust toe; Moeten we nu een ander kenteken aan gaan vragen? Een splinternieuw kenteken op een 10 jaar oude auto ziet er verdacht uit, maakt de auto slecht verkoopbaar als die tijd daar is. Misschien heeft de schooljeugd het kenteken wel op straat zien liggen en er mee lopen klieren? Zwerft het nu ergens in het bos? Zou het bij de politie zijn afgegeven? Het heeft hem slapeloze nachten bezorgd.

S'avonds heb ik 'm voorgesteld om er toch eens voor te bidden. Klinkt misschien gek, of misschien wel iets van "daar val je God toch niet mee lastig?"  Maar manlief vond t wel goed dat ik dat deed. Zo gezegd, zo gedaan. Daarna gaan slapen.
De volgende morgen kwam er geen "stem vanuit de hemel" die een van ons vertelde toch nog eens daar of daar te gaan kijken.

Ik had net de politie gebeld om toch maar eens te vragen wat we nou zouden moeten doen als het weg blijft. Op de website kijken van het RDW en een nieuw kenteken aanvragen was haar antwoord. Bah. Ik de smoor in. En op dat moment belt manlief om te vertellen dat het kenteken terecht was! Het had al die tijd veilig en wel, achter een van de stoelen gelegen van de vrachtwagen, met een CDtje erop. Het was uit de tas gevallen.

En zo hebben wij weer mogen ervaren dat God doet wat in zijn woord staat; dat we onze zorgen bij Hem mogen brengen. Oók in deze dingen wil Hij  helpen. Alleen vragen wij het vaak niet.

Natuurlijk is het niet zo dat je God kunt "inschakelen" voor je eigen nalatigheid of  zoiets. Hij kijkt naar je hart. Onderstaand plaatje legt dat kort en krachtig uit. Daar hoef ik verder niets meer aan toe te voegen.

4 opmerkingen:

 1. Duidelijk geval van gebedsverhoring!
  En waarom zou je daar niet om mogen bidden? Je lag er tenslotte al wakker van en het hield je bezig? Volgens mij wil Hij betrokken worden bij alle dingen in je leven.

  WG

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik bid altijd tot Antonius, dat lijkt ook te werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klassiek gevalletje... kenteken kwijt. Is hier thuis ook nogal eens gebeurt. En dan nèt als je de auto te koop wil zetten...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prettig verhaal! Geweldig dat het weer terecht is!

  BeantwoordenVerwijderen