donderdag 1 november 2012

Maatregelen van de regering, die van invloed zullen zijn op ons gezin.

- Schoolboeken niet meer gratis.
-Studiebeurs wordt leenstelsel per september 2014.
- Ov studentenkaart wordt in 2015 een kortingskaart in plaats van een deel van de week gratis reizen.
- Kinderbijslag gaat omlaag en wordt 1 vast bedrag voor alle leeftijden . Wordt €191,65 per kwartaal. Betekent dat geen verhoging meer voor 16- 17 jarigen? Kindgebonden budget gaat weer omhoog, is inkomens afhankelijk. Hoeveel?
- Zorgtoeslag verdwijnt in 2014, maar zorgpremie wordt inkomensafhankelijk. Welke gevolgen zal dat hebben? Dat kan positief en negatief uitpakken. Ligt aan je inkomen.
- De beperking hypotheekrenteaftrek zal voor ons geen gevolgen hebben. Wij zitten niet in het toptarief van 52%. Tegen de tijd dat ze bij ons tarief aankomen zijn wij alweer in tarief gedaald doordat we dan AOW hebben. Door die AOW hebben we wel weer minder mogelijkheden tot aftrek, maar dat proberen we tegen dit tijd beperkt te hebben door extra aflossingen waar we nu nog voor sparen. (en voor een andere auto, op termijn).
- De belastingschijven gaan veranderen. Worden lager zodat werken meer beloont wordt. (Heb ik dat zo goed begrepen?)
 Er zijn ook dingen die weinig invloed bij ons hebben, zoals verhoging van accijns op tabac, wijn en bier. Wijn en bier drinken we wel af en toe. Een zoon is nu nog 15 en maakt zich druk over de verwachtte leeftijdverhoging van legaal een biertje drinken. In Februari wordt hij 16. Drinkt amper bier, maar het idee dat hij het straks toch niet mag staat hem niet aan. Ik vind het niet erg.
Sommige dingen lijken nu ver van ons bed, zoals inperking van WW, maar je zult er maar mee te maken krijgen….. In de media wordt er nu veel gepiept over de hoge zorgkosten, maar ik denk dat je eerst goed moet aankijken hoe dit echt voor jou gaat uitpakken. Ik denk dat het voor de grootste groep echt hard gaat meevallen. maar ik kan het verkeerd hebben natuurlijk.

3 opmerkingen:

 1. Ik ben ook benieuwd hoe het uiteindelijk echt gaat uitpakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik vind het apart dat een 15jarige amper bier drinkt terwijl hij geen bier zou moeten drinken????

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt gelijk. Deze 15 jarige heeft inmiddels 2 biertjes op sinds dit voorjaar. Dan kun je dus niet echt meer spreken van geen bier, maar noemde ik het amper bier. Misschien is hierdoor wel juist een verkeerde indruk gewekt.

   Verwijderen