donderdag 13 december 2012

Linnengoed
Je gaat op je 18e op jezelf wonen en koopt zo zoetjesaan je linnengoed bij elkaar. Jaren gaan voorbij. Je trouwt en krijgt  2 kinderen. Je linnenvoorraad wordt groter en intensief gebruikt. Dan gaat er iets mis in je leven en je hebt van de ene dag op de andere dag niet meer dan 2 grote reistassen met wat kleding en documenten. En een logeeradres. Je verhuist van dat logeeradres naar een stacaravan en hebt weer eigen linnengoed nodig, maar je hebt geen geld binnen je bereik. Vrienden en familie komen aan met van alles en nog wat, waaronder linnengoed. Dankbaar neem je alle spullen aan.

Intussen zijn we jaren verder en zijn alle omstandigehden ten goede gekeerd en ik voel me zeer gezegend! De gezinsgrootte is meer dan verdubbeld, en zo ook mijn linnenvoorraad. Zijn kinderen hadden elk een eigen dekbedhoes en hebben die meegenomen hiernaartoe.  Ook manlief had veel (gekregen) linnengoed. Handdoeken uit zijn militaire dienst worden hier nog volop gebruikt.  Kwaliteitsspul was dat.

Toen we trouwden hebben we weggedaan wat echt erg versleten was en het andere linnengoed kwam bij elkaar. Het linnengoed uit de caravantijd ben ik gewoon blijven gebruiken. Maar nu moet ik er echt aan geloven; Nieuw linnegoed kopen. Er zijn dekbedhoezen en hoeslakens waar spontaan gaten in vallen, handdoeken waar de doorheen kunt kijken en theedoeken die niet meer afdrogen. En zeg nou zelf, als je een wolwassen kerel wordt, wil je toch ook geen kinderdekbedhoes meer op je bed? Een K3 dekbedhoes had ik al veel eerder weggegeven. Ik ben al eens wezen kijken naar dekbedhoezen, want ik wil er toch geen kapitalen aan uitgeven. Vandaag wonen de jongens hier nog en "morgen" zijn ze uit huis.
En uitgerekend nu ik naar leuke, stoere dekbedhoezen op zoek ben, zie je ze nergens. Ja, tweepersoons of flanellen dekbedhoezen, en die zoek ik niet.

Gewoon verder rustig afwachten. Er komt vanzelf wel weer eens een moment dat er ergens een opruiming of aanbieding is van linnengoed. Ik ga maar vast wat sparen, zodat ik ook mijn slag kan slaan als de aanbieding daar is. En dan wordt het moeilijk; Welke kleuren ga ik kiezen voor de handdoeken voor de badkamer?5 opmerkingen:

 1. Weet niet of het stoer genoeg is, maar bij de Hema (ook op hun website) is er momenteel 15 % korting op dekbedovertrekken. Groet, Greetje54

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En ik kreeg een mail van de hema met 20 procent korting en misschien even kijken bij leen bakker

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alle kleuren van de regenboog :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Volgende week zijn bij de lidl stoere dekbedovertrekken in de aanbieding. Misschien is dat wat?

  gr. Imre

  BeantwoordenVerwijderen