zondag 13 januari 2013

Zoeken en vinden.

Zeker een jaar of 15 geleden, toen er nog geen internet was, had ik een prikbord. Op het toilet. Naast de kaartjes, sterkte teksten en plaatjes was het ook een advertentiebord. Ik had er een briefje op hangen waar opstond welke dingen ik zocht en welke dingen ik zelf overhad. Zo kon je elkaar nog eens wat laten weten en toeschuiven. (Al moet ik toegeven dat het toen nog veel meer een taboe was om zoiets te doen.)  Tegenwoordig gebruiken we hier internet voor. Je laat de hele wereld weten wat je zoekt of je zoekt zelf, bijvoorbeeld op marktplaats.

Zo heb ik nog enkele roomkleurige borden en schalen staan waar ik niks mee doe. Een stel opladers voor verschillende mobiele telefoons. Bergen snuisterijtjes. En vast nog wel meer dingen, maar dat schiet me nu  net niet te binnen. 
 Ik weet wel dat ik op zoek ben naar een grote pan. Eentje van 10 liter. Mijn grootste pan is er een van 6 liter. Maar die is echt te klein als ik stamppot wil maken voor de hele bups. Er zijn soms hoge soeppannen met 10 liter inhoud, maar ik zoek er een die iets breder is. Die zijn niet zomaar te koop bij de doorsnee Blokker of Marskramer. Dat moet dan besteld worden (als dat al kan).  Als een pan speciaal voor jou besteld moet worden zal die niet goedkoop zijn. Ik blijf dus maar gewoon doorgaan met struinen in  kringloopwinkels. Alles komt naar je toe, als je maar wachten kunt.
Via Marktplaats heb ik regelmatig iets gekocht en verkocht. Meestal haalde ik het op. Ik haal de dingen liever bij iemand op dan het per post te laten versturen. Die enkele keer dat ik wel iets moest versturen is het wel goed gegaan,
Bij het opruimen gaat het soms naar dochter, soms naar marktplaats, en nog vaker naar de kringloop.

Mocht je mij persoonlijk kennen en je wilt dat er iets naar jou toekomt, dus naar iets op zoek bent, laat het mij en de rest van je kennissen weten wat je zoekt.
 
Ondertussen heb ik toch een pan online gezien; bij Ikea.
 IKEA 365+ pan met deksel, roestvrij staal Diameter: 30 cm Hoogte: 19 cm Inhoud: 10 lDeze dus, uit de 365+ serie. €26,95  Deze pan is breed, doorsnee 30 cm en 10 l inhoud. Maar ja, daarvoor moet ik naar Amersfoort. Kom ik voorlopig niet. En om dochter nou naast haar eigen bagage deze pan mee te laten nemen vanuit Groningen? Zal ze blij mee zijn, zo'n grote pan.
 

3 opmerkingen:

  1. Je dochter kan gewoon de schone/vieze sokken in de pan doen als ze m meneemt voor je ;) Zo zijn hier al vele tupperware bakjes naar Zwolle gereisd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dit is een goede pan ik heb hem ook

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Echt heerlijke pannen zijn dat! Mocht je de gelegenheid hebben, dan zou ik hem kopen.

    BeantwoordenVerwijderen