dinsdag 12 februari 2013

Emmers vol met geld.Op dit moment hebben we een stukje maand over. Ik heb dus de spaarpotjes op zijn kop gezet en leeggeschud in een boterhamzakje. Ook de piekenpijp moest eraan geloven. Dat ding heet nog steeds piekenpijp in mijn beleving, al zitten er al lang geen pieken meer in, maar euro's.
Knoop in het zakje en op de fiets naar de Rabobank. Er was nog iemand voor mij dus bleef ik bij het muurtje staan wachten. Zegt een medewerkster vanachter haar balie dat de 2 mensen die op de stoelen zitten ook nog wachten op geld storten. O.k, dan ga ik ook maar even zitten.

Blijken ze te wachten op een stel dat het geld met emmers vol is komen aandragen. Letterlijk! 3 emmers! 2 grijze emmers en een blauwe.
Zien er niet uit als medewerkers van de bank of onderhoudsmonteurs of controleurs. Maar gewoon simpele mensen; Man met een irritante afzakbroek en vrouw met een tricot rokje. Beiden nogal stevig van postuur. Het duurt nogal. Een emmer vol gaat dan ook niet zo snel door de teller.
Beiden krijgen een mok koffie aangeboden van een bankmedewerkster. En wij wachtenden? Kunnen blijven wachten en toekijken. Zonder koffie. Onbewust zond de medewerkster hiermee het signaal uit dat als je je geld met emmers tegelijk brengt, zij jou met open armen ontvangen en een kopje koffie toe. Kom je maar met een boterhamzakje vol kun je achteraan sluiten en toekijken.

Toen werd de derde emmer opgetild en beetje voor beetje leeggeschud boven de telmachine. toen ben ik maar opgestapt en gegaan. Nog zo'n poos wachten duurt me te lang.


Maar wat een frustratie en irritatie roept dat op zeg! Waar komt dat nou vandaan? Er zijn geen fouten gemaakt in die zin van het woord, dus een klacht indienen heeft geen zin. Was ik ook niet van plan, maar ik vraag me af waar die ergernis nou vandaan komt.
Heb ik dat? Hadden die andere wachtenden dat net zo? Ik ben opgestaan en weggegaan, dus ik kan het hen niet meer vragen.
Het is niet echt de irritatie doordat ik haast had. Of het langer duurde.  's middags ging ik terug naar de bank en moest opnieuw wachten. Nu op een oudere man waarbij het allemaal niet zo snel ging. Gaf niet. Maar 's morgens? Ik kan er nog boos om worden.

9 opmerkingen:

 1. Ik verzorg jaarlijks de collecte voor het Nationaal Epilepsie Fonds. De opbrengst van deze collecte moeten wij storten bij de Rabobank. Ook dit is een hoeveelheid geld die niet in een boterhamzakje past. Misschien was dit ook de opbrengst van een collecte???

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En als je het zo beziet, had je je misschien een stukje minder geërgerd en was je misschien wel blijven wachten?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ...en daarom kregen die mensen (met afzakbroek en tricot rokje) waarschijnlijk een kopje koffie aangeboden en de andere wachtenden niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je zorgt dat je je financiën op orde hebt hoef je nooit met geld
  uit allerlei spaarpotje in een plastic zakje naar de bank, want dan
  kun je alles gewoon betalen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ai, wat klinkt dat geërgerd! Het overkomt anoniem kennelijk nooit dat hij/zij geen geld meer in huis heeft! Ik kan me heel goed voorstellen dan je je geïrriteerd voelde. Je had iets anders verwacht en dacht snel klaar te zijn. Dat pakte anders uit.

   Verwijderen
  2. Wat een logica van Anoniem, dat we dat toch zelf niet bedacht hebben... En beste Hannie: altijd dapper om een stukje zelfreflectie toe te passen zo nu en dan! En succes met je restant van de maand!

   Verwijderen
  3. Nee, Zuinigaan het overkomt anoniem nooit dat zij geen geld meer in huis heeft! Gewoon een kwestie van je gezonde
   verstand gebruiken.

   Verwijderen
 5. Waarom stort je dat geld? In de winkels zijn ze er blij mee en het spaart jou een hoop ergernis.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik steun Bloem in deze.
  De winkels moeten zelfs betalen voor kleingeld bij de bank.

  BeantwoordenVerwijderen