vrijdag 12 april 2013

Kroontjes haken

Dit jaar werk ik ook op Koninginnedag. Ook ben ik betrokken bij de aankleding van de ruimten in het verzorgingshuis. Koninginnedag vul je samen met je collega in. Het kwam er steeds niet van om dingen te plannen. In de afgelopen 4 dagen is er wel veel geregeld en afgesproken. Lekker thuis op de bank zag ik in Libelle 15, op bladzijde 23 hele leuke kroontjes om te haken. Leek mij wel leuk om er broches van te maken voor de bewoners. Dus er met de collega over gehad en ook zij was gelijk enthousiast. Ik heb even geprobeerd ze te haken. alleen de eerste kostte me 5 minuten, om het even uit te proberen. De volgende ging al als een tierelier.

dit zijn de 2 proefkroontjes. Ze zijn nog niet afgewerkt.

Maar ja, voor ons verzorgingshuis heb je er wel zeker 50 nodig. Ik heb het patroontje gescand en naar het hele team gestuurd om mee te haken en te vragen of zij  nog ergens oranje katoen hadden slingeren om hiervoor te gebruiken. Dat heb ik geweten!

Nu willen ze voor het andere verzorgingshuis en voor de verpleegafdeling ook deze kroontjes. Dus nu moeten het  er minstens 250 worden! Allemaal in koninklijk oranje. Nu heeft onze teamleidster voorgesteld om op een avond in de week voor Koninginnedag bij elkaar te komen op de andere locatie en alles samen te maken. Er is inmiddels extra katoen ingekocht en zoveel mogelijk verdeeld om als je wilt alvast te haken. Lekker thuis op de bank. Verzorgenden, activiteitenbegeleidsters, vrijwilligers, en stagiares hebben allemaal katoen mee naar huis om te haken. Jammer dat we nog geen speldjes hebben, eigenlijk kun je die dan zo meehaken. Ik heb nu zelf geen gelegenheid om speldjes in te kopen, dat zou veel aanzetwerk schelen. Ik heb zelf ook niet zoveel katoen in huis, kan er dus maar een paar haken. Ik heb een vol weekend voor de boeg en zal er ook weinig aan toe komen.
Leuk om te zien wat ik "veroorzaakt" heb. Iedereen is aan het haken geslagen.

6 opmerkingen:

 1. Wat leuk om te lezen! Succes met haken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat geweldig dat jullie dit doen. En een leuk project ook.
  Veel plezier tijdens de avond samen haken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk! Ik heb geen Libelle, maar zou je het patroontje/beschrijving door willen geven? Lijkt mij leuk om voor de huiskamer bewoners van mijn vader in het verpleeghuis te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb de Libelle inmiddels kunnen bemachtigen.

   Verwijderen
  2. Ik had je een scan gestuurd van het patroontje, maar die is niet overgekomen? Blij dat je de libelle inmiddels zelf hebt. Hoop niet dat je er kosten voor moest maken?

   Verwijderen
 4. Wat leuk zeg! Ik kan zelf niet haken, maar kun je dat echt in vijf minuten maken? Geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen