donderdag 10 oktober 2013

Willemientjes

Als kind ging ik op een gegeven moment heel fanatiek Willemientjes munten sparen. Uit 1948.  Want wie weet, als ik later groot ben......word ik misschien wel stinkend rijk van mijn zorgvuldig bewaarde munten. Dan had ik misschien wel een schat in huis.
Nu ben ik "groot" en heb ik die muntjes nog steeds.
Hier liggen er maar een paar van, ik heb er meer.

Natuurlijk heb ik vanmorgen gauw even op marktplaats gekeken voor ik ging schrijven. De muntjes zijn wel gaan stinken (valt wel mee, je ruikt t koper) maar rijk word ik er nu nog niet van. Die muntjes lijken nog steeds niks op te leveren.
Het levert me wel een schat aan jeugdsentiment op; ik zie me nog zo op bed zitten, muntjes tellen.
Ook uit andere landen heb ik nog muntstukken liggen uit periodes die al lang geschiedenis zijn. Dat heeft wel wat.

Hoe zou het met papiergeld zijn? Ik heb nog een oud tientje liggen en ergens een zilveren gulden.
De vijfjes zijn van de kinderen, die hebben ze van hun oom en moest ik voor hen bewaren tot ook zij groot zijn.

Ach, ik denk dat het leuk is te blijven dromen. Ik denk dat zelfs als het tientje wel €30,- waard zou zijn, ik het nu toch niet zou verkopen. Veel leuker om het te blijven bewaren.

Hebben jullie ook zulke "kostbare schatten"?6 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen

 2. Blogger

  Reactie verwijderen van: Familie Dubbelop

  Teveel typefouten in haast hier de vetbeterde versie ..
  Ik heb ook nog wat munten liggen en heb bij de bieb een boek gehaald waarin je kan nakijken van welk jaar er hoeveel zijn geslagen, de prijs hangt daarmee erg samen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja zeker voor elk kind een doosje met willemientjes dubbelekoppen en centen en dan van het oude geld ook nog wat munten toch leuk voor later !!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja kindergeld van mijn winkeltje, kwam uit Duitsland met een mini-marken-biljet en ja ook een zilveren gulden/rijksdaalder En verder heel wat uit vroegere tijden jaren 50/60 ansichtkaarten kerst en gewoon bijv en mijn trekkerskaart van de jeugdherbergen. Ik was in 1965 in Beusichem in de jeugdherberg in het Veerhuis. Nu een paar maand geleden was ik daar weer om in restaurant 't Veerhuys te eten. Leuke ervaring

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 2 briefjes (iets, geen idee wat en te oud om uit te durven vouwen) in een W van (toen koningin) Wilhelmina gevouwen. Overgebleven in een kistje van oma na de oorlog. Waarde in geld ...?... maar emotioneel onbetaalbaar door de steun die ze oma gaven.
  Pien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik word weemoedig van dat 5 gulden biljet!

  Ik weet nog dat mijn moeder een tijd 'dubbele koppen' spaarde van guldens en rijksdaalders. Maar volgens mij zijn die allemaal weg.

  BeantwoordenVerwijderen