donderdag 26 december 2013

Een Koning is geboren!

Dat is de oorsprong van Kerst. Een geboortefeest. Eigenlijk zouden wij dus beter beschuit met muisjes kunnen eten dan kalkoen. (Dat is goedkoper ook) Maar eeuwenoude tradities zet je niet zomaar overboord. En daardoor zijn er waarschijnlijk heel veel dingen bij de kerst gekomen die er niet bij horen.De kerstboom, kalkoen, kerstballen,. Toen mensen voor het eerst over kerst hoorden koppelden ze dit feest samen met hun eigen feesten,,,denk ik. En nu in deze dagen komen er weer nieuwe tradities bi; kerstman, kerstcadeautjes, kersttuinverlichting.. Kijk ook  maar eens op facebook. Heel veel mensen zetten mooie plaatjes op facebook of foto's van het kersdiner, het kerstbakje of hun kerstcadeau.

 Niet dat is ze zo maar af wil schaffen hoor! Nee, het is me veel te gezellig samen. De kinderen komen....kinderen gaan juist even naar de andere ouder...Manlief kan samen met de ene en andere dag andere dochter samen zijn hobby uitoefenen en lekker koken....Nu is het even leeg in huis en zijn alle kinderen even weg. Manlief en ik zijn even met zijn tweeën. Vanmiddag zitten wij met zijn zevenen aan het Kerstdiner. Gisteren zaten we met zes man aan een ander kerstdiner. allebei hier thuis. En dat allemaal om te vieren dat er een Koning is geboren.

Een kerstbakje op de markt illustreerde dat heel mooi met een kroontje in het bloemstuk. Daarom heb ik me toch laten verleiden en ons verwend met dat kerstbakje.
Deze;
Ik wens iedereen een fijne Kerst! Of je alleen bent of met veel mensen, ik hoop dat je in jouw situatie kunt genieten.

Manlief begint met kokkerellen, dus ik ga stoppen met schrijven. Ik heb de boodschappen opgeruimd en nu kan hij niet alles vinden. Het is een rommeltje geworden in de trapkast.
Tot gauw,

1 opmerking: