vrijdag 3 januari 2014

Bel ook es!

Hoe vaak zeggen we na afloop van een te korte ontmoeting "we bellen!" De belofte om gauw weer contact te zoeken. Maar al te vaak zit er zo ineens weer een hele hoop tijd tussen. De vakantie zat ertussen, de klussen die gedaan moesten worden, je aandacht wordt opgeeist door anderen of omstandigheden... ga zo maar door. Dan ineens is er weer een half jaar voorbij en heb je elkaar weer niet gesproken.

Via moderne media als facebook weten we vaak al wel allerlei weetjes van elkaar. Het goeie nieuws wat je met de hele wereld wilt delen staat er al snel op. Soms schrijft men ook wel over de vervelende dingen, maar dingen die je overkomen en die er echt toe doen, die zet je niet op facebook.

In de afgelopen dagen hebben we een paar keer de telefoon gepakt en mensen opgebeld. Wat hebben we gemerkt dat dat goed is geweest! Zowel manlief als ikzelf zat zo een uur aan de telefoon en hoorden zo wat er in het afgelopen half jaar allemaal gespeeld heeft. En dat is soms best veel. Veel waarvan wij geen weet hadden omdat we niet gebeld hadden. En omdat je het niet weet kun je elkaar ook niet steunen. Soms kun je niet concreet of praktisch helpen, maar ernaar luisteren kan soms al veel helpen.

Er zijn nog een paar mensen in onze gedachten die we willen gaan bellen. Het gelukkig nieuwjaar wensen is een goede aanleiding.Heb jij al iemand in gedachten die je al lang geleden zou bellen? Doe het eens en laat horen hoe het uitwerkte. Natuurlijk hoeven wij niet te horen wat er verteld is, maar hoe je telefoontje ontvangen is.

Het spijt ons dat we je niet eerder gebeld hebben. Dat willen we dit jaar beter gaan aanpakken. We willen de tijd nemen om jou te bellen en van je te horen hoe het met je gaat.

Maar gelijk zijn er ook weer dingen die daar tussen komen en prioriteit hebben. Het afscheidsfeestje van dochter voor de opa's en oma's.
Manlief heeft zijn hobby en vakkennis weer een beetje kunnen uitleven op de hapjes.

Dat roosje links onderin de foto heeft hij ook zelf gemaakt van een tomatenschilletje.

Zondagmiddag gaan we dochter met zijn allen naar Eindhoven brengen. Daar stapt zij op het vliegtuig naar Italie om daar een half jaar te studeren.

Vanmorgen voor alle bezoek heeft manlief met buurman samen de dakgoten leeg gemaakt van ingewaaid blad. Tegelijkertijd de boel geinspecteerd om te kijken of die eenmalige lekkage eenmalig blijft. Bij buurman blijken enkele dakpannen stuk en ooit weer gelijmd. Is die lijm wel blijvend? Buurman wil daar toch andere pannen voor gaan neerleggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten