maandag 10 maart 2014

De creatieve vereniging; dienblaadje decoreren

Op mijn werk verzorg ik de creatieve vereniging. In het huis zijn verschillende verenigingen; lezen, schilderen, koken, bakken, voor de mannen en creatief. Om bewoners toch activiteiten binnen handbereik te brengen zijn de verenigingen opgericht. Het is net als in een wijk, daar moet je ook een bedrag(je) betalen als je lid wilt worden van een vereniging. Het is (nog) niet kostendekkend, maar het is er wel.
Onlangs hebben we kleine dienblaadjes gedecoreerd. Er zat een glasplaatje onderin om er een foto of afbeelding onder te kunnen doen. Maar dat is net even te makkelijk. En zeg nou zelf, je wilt toch geen koffiekop waarmee je net wat gemorst hebt op die mooie foto van .... zetten? Ook al zit er een glasplaatje tussen?

Aanvankelijk wilde ik mozaïeken met de leden/bewoners. Maar het valt niet mee om aan (gebroken) gekleurde tegeltjes te komen.  Bij een bouwbedrijf zijn ze te vaak alleen maar in de een of andere kleur wit of lichtgrijs. Om te mozaïeken is knalrood, felblauw en kanariegeel eigenlijk het leukst.
Ook niet elke bewoner zal het kunnen.

Dus heb ik een alternatief gezocht. En gevonden. Mozaïeken met papier. Vliegerpapier in stukjes geknipt of juist gescheurd en dat met een lijmstift op laten plakken. Geeft een heel bijzonder effect.
Een simpel karweitje dat iedereen zo goed als zelfstandig uit kon voeren. Ik vind het wel leuk om samen met de vrijwilligers gewoon rustig toe te kunnen kijken hoe de bewoners zelf bezig zijn. Natuurlijk staan we wel gelijk op als er ook maar iets van hulp nodig is.
Van tevoren hebben we al wel het karton op maat geknipt en toch maar een klein voorbeeldje gemaakt. Ik ben meestal niet zo gecharmeerd van een voorbeeld, want je loopt dan t risico dat het klakkeloos wordt nagemaakt.

Gelukkig is iedereen al wel zo gewend dat men zelf eigen ideeën gewoon uitprobeert.
Dit zijn de dienblaadjes geworden;

Ik had wat dienblaadjes extra gekocht voor als er bewoners eens willen komen kijken bij de creavereniging. Dan is de beste ervaring het mee kunnen doen. Als je aan de kant moet blijven zitten is dat niet uitnodigend. Bovendien lijkt het dan soms ook veel moeilijker dan het daadwerkelijk is. De dienblaadjes die we extra hadden zijn gemaakt om straks te verkopen tijdens de voorjaarsmarkt op 5 april.
Dat zijn deze;2 opmerkingen:

  1. Ze zien er hartstikke leuk uit! En wat een goede oplossing om gewoon papier te gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk idee! Dit is inderdaad makkelijker dan mozaïek, en het zijn mooie dienbladen geworden.

    Roos

    BeantwoordenVerwijderen