dinsdag 1 april 2014

Dochter heeft bachelor gehaald

Dochter heeft vandaag uitslag gekregen van het examen. Ze is vorige week speciaal teruggekomen vanuit Italie om dat examen in Groningen te maken. Dit was een examen wat ze vorig jaar niet gehaald had. Nu heeft ze alles al in orde en weet ze dat ze haar bachelor binnen heeft. De 3 studiejaren zijn nog niet eens om, nu al heeft ze voldoende om het straks op te kunnen halen. Het is pas april. Het schooljaar duurt nog tot eind juni. Ik had al wel begrepen dat ze niet zozeer voor felbegeerde studiepunten in Italie zit. Die had ze al voldoende voor vertrek. Nu ik door krijg hoe vlot dit allemaal gegaan is, ben ik best wel trots op haar. Het lijkt bij haar allemaal zo vanzelfsprekend te gaan, maar ze zal er best veel werk voor verzet hebben. Iets waar ik hiervandaan weinig zicht op heb.

Ik heb geen flauw idee wat ik straks kan verwachten bij het ophalen van de bul. Zo heet dat toch? Hoe zal dat allemaal gaan? Is dat wat ik vaak op amerikaanse tv gezien heb? Doen wij dat hier net zo? Ook zo veel protocol? Of is dat pas na het behalen van je 4e jaar, de Master? Ik heb echt geen idee!
Wie er wel ervaring heeft mag t me schrijven!

Ik heb in 1993 mijn diploma opgehaald van mijn HBO opleiding. HBO - SPH. Was dat ook een  bachelor? Heette dat anders? Ik kan het me niet me voor de geest halen, want toen was ik 8 maand zwanger en had wel iets anders aan mijn hoofd. Van de dochter die nu haar diploma's kan ophalen.
 Intussen is dat hele systeem ook weer op de schop gegaan. Ik  heb ook niet veel meer gedaan met mijn HBO papieren. Zou ik nu nog iets kunnen hebben aan deze papieren?

 Nu ben ik activiteitenbegeleidster. Werk en wordt betaald op MBO niveau.

7 opmerkingen:

 1. De diplomering of buluitreiking is per opleiding verschillend. Ik heb inmiddels veel HBO uitreikingen meegemaakt en 1 bacheloruitreiking bij een universiteit en 1 masteruitreiking bij een universiteit. Er was voor iedere gediplomeerde een persoonlijk woord. Afhankelijk van de grootte van de groep kan het een lange zit zijn. Sommige opleidingen leveren van die hoedjes aan voor de gediplomeerden, anderen vinden dat onzin. Het hangt er maar net van af waar je dochter afstudeert.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt een prachtig diploma op zak en een hele mooie baan Hannie! Geniet ervan zolang het nog kan. Gefeliciteerd me je dochter en met recht mag je trots zijn op haar, Toppie!

  Nog bedankt voor je mooie kaart met lieve woorden, ik heb hem meegenomen naar mijn nieuwe werkadres en daar hangt het te pronken aan de muur, samen met andere kaarten die ik destijds kreeg. Het gaat goed hier, wel wennen omdat het totaal wat anders is dan wat ik deed. Maar samenwerken met mijn man is wel heel erg leuk moet ik zeggen. Groetjes Ida.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met de bachelor van dochter.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is heel fijn dat je werk hebt, ook al is dat dan op lager niveau. Maar misschien biedt dit werk toch onvoldoende uitdaging. Je schrijft in je laatste zin (ik) wordt, dat is geen hbo-niveau. En ...... gefeliciteerd en veel plezier bij de diploma-uitreiking van je dochter!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd! Toen ik mijn HBO bachelor kreeg, werden we om de beurt naar voren geroepen, verhaaltje, handtekening en klaar. Vrij informeel. Mijn man kreeg zijn universitaire bachelor (ook in Groningen) per post opgestuurd. Zjn master werd wel uitgereikt. Dat was veel formeler, iedereen in pak etc. langer praatje, handtekening en weer terug in de zaal. Na afloop koffie/ thee en koek

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Overigens is een universitaire bachelor wat anders dan een hbo bachelor. Wanneer je met een hbo bachelor naar de universiteit wilt voor een master, moet je eerst een schakelopleiding volgen en dat hoeft met de universitaire master niet.

  BeantwoordenVerwijderen