dinsdag 6 mei 2014

Tuinklussen (vervolg)

Afgelopen zaterdag was het zover en ging man met zoon en collega de tuin her-bestraten. Al om 8 uur smorgens zijn ze begonnen. We hadden er fantastisch weer bij. Waar ik kon heb ik geholpen en verder was ik er voor de catering. De avond ervoor hebben we, man, zoon en ik al wel wat stenen er uit gehaald om al een begin te hebben voor de volgende dag. Hebben we dochter die vrijdag niet thuis was maar even een berichtje gestuurd. Ze zou laat thuis zijn. Ze staat anders zo raar te kijken als er ineens een stuk stoep mist. Je kunt dan flink schrikken als je daar niet op bedacht bent.

Na een dag gezellig samen klussen in de zon is tegen de verwachting in, toch de hele bestrating afgekomen! De mannen hadden verwacht er twee zaterdagen voor nodig te hebben. De bestrating is nu weer mooi egaal. Geen bulten meer in het terras. Die ongelijke vloer heeft vorig jaar ons tuinstel verpest. Als je met je volle gewicht op stoelen gaat zitten waarvan er maar 3 poten echt stevig op de grond staan, kunnen de stoelen daar op een gegeven moment niet echt meer tegen.

Dat is nu een mooi egaal vloertje geworden. Onze tuin is niet vlak. Er zit hoogteverschil in. Zowel in de voortuin als in de achtertuin. Voor is dat iets makkelijker te verwerken als achter. Achter hebben we te maken met de achterdeur, de schuurdeur, de rioleringsput en een zinkputje. die hoogtes liggen vast, natuurlijk elk op een  andere hoogte, en daar moet je omheen werken. Bij de schuur hadden we hiervoor eerst twee kleine afstapjes. Klein, maar in het donker gaf het mij soms toch een onzeker gevoel; ben ik nou al bij het afstapje? het licht ging niet altijd op tijd aan dus zag ik het niet altijd even goed. Die twee afstapjes zijn gelijk weggewerkt en kan ik blindelings naar de schuur lopen. Toch wel prettig.
Ik schreef het al, het was ook gewoon gezellig, zo samen bezig zijn.

Gisteren had ik het rijk zo goed als alleen in de tuin.  Heb ik het kippenhok toch nog een keertje extra gebeitst. Man en zoon (en dochter?) hadden de losse delen van het hok al eens gebeitst, maar dat was zo veel ingetrokken dat nog een keertje extra wel beter was. Dat heb ik dus gisteren gedaan. Weer was het lekker zonnig. Halverwege ben ik maar even naar boven gelopen om mijn gezicht maar even in te smeren met zonnebrandcreme. Ik voelde mijn gezicht al wat prikken.

Gisteravond is er iemand bij ons komen eten. Gezellig en gewoon goed om eens te doen. 

Er zijn nog een paar tuinklussen die gedaan moeten worden;
- Muren behandelen met de hogedrukspuit.
- Zonneschermen schoonmaken. (Hoe?)
- Stenen barbeque schoonmaken en behandelen met een of andere coating.
- Nieuwe poortdeur maken en plaatsen.
- Het randje van de tuin bij de containers wat rechter maken.
Vandaag regent het wat. Dat is wel mooi want dan kan het brekerzand mooi inregenen tussen de tegels. En het is een mooi excuus om even kalmer aan te gaan doen.
 
En dat zijn alleen de tuinklussen nog maar. Binnen is ook nog een hoop werk te doen. Die komen een andere keer wel weer.
In mijn hoofd ben ik nu al weer met allerlei andere dingen bezig die op kortere termijn spelen.
Vanavond haakavond bij ons thuis. 
Ik moet nog naar de school van dochter.
Wat eten we vanavond?
Wat moet ik nog regelen voor mijn reis naar Rome? Een belangrijk ding is al afgesproken; Ik heb vervoer naar Eindhoven! Daar moet ik vrijdagmorgen al om half 8 zijn. Toch 2 uur reistijd met de auto. Met het openbaar vervoer lukt het niet om daar op tijd te zijn.
Nu eerst maar aan de gang voor het avondeten, dan staat dat vast klaar en kan dat (in mijn hoofd) afgevinkt worden.


1 opmerking: