woensdag 16 juli 2014

Shampo verbruik minderen.

Net Saartje gezien en nu ga ik dit stukje beginnen over mijn tienertijd. Tsja.

Ik zal zo'n jaar of 12 - 13 geweest zijn denk ik. Op welke leeftijd ging ik eigenlijk zelfstandig naar de kapper? Geen idee. Wel weet ik nog dat ik toen erg vet haar had. Het leek wel of ik het niet schoon kon krijgen. De kapper adviseerde me toen om mijn haar 2x achter elkaar te wassen. Dat was het ei van Columbus!  De gouden tip! Wat werkte dat goed. Dat ben ik jarenlang blijven doen.

Maar nu werd het al een tijdje droger en ging ik soms conditioner gebruiken tegen droog haar. Vorige maand bedacht ik dat ik al die jaren mijn haar 2x ben blijven wassen. Dat is nu waarschijnlijk helemaal niet zo goed meer voor mijn haar.   Misschien moet ik het nu maar eens een tijdje gewoon 1x wassen en heb ik dan ook geen conditioner meer nodig. Misschien wordt mijn haar dan minder droog? En het scheelt dan dubbelop; 1x shampo minder en geen conditioner nodig.

Als ik dan toch schrijf over minder shampo verbruiken, dan heb ik nog 2 tips:
- Voor een euro heb je meestal genoeg shampoo in je hand. Niet voor een euro aan shampo, maar een rondje zo groot als een euro.
 - Vaak gebruiken we veel te veel shampoo. Soms komt dat ook doordat de fles of de dop te groot is. Dan giet je al snel te veel op je hand. Je kunt dit een beetje inperken door het over te gieten in een kleinere fles. Zeker handig met jongere kinderen.

6 opmerkingen:

 1. 20 cent is al genoeg!
  Wij spelen toch niet meer in de zandbak?
  M.i. is het eigenlijk ter opfrissing.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gebruik al een paar jaar helemaal geen shampoo meer. Als het vettig wordt was ik het met een beetje zuiveringszout. In plaats van een crèmespoeling gebruik ik appelazijn. Wordt het haar heerlijk zacht van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ook scheelt is je haar al nat hebben voordat je de shampoo erover verdeelt en pas als het helemaal ingeschuimd is, uitspoelen. Klinkt logisch maar niet iedereen doet het zo, ze doen de shampoo er dan bij terwijl de douche het meteen wegspoelt. Ik heb de shampoo voor de kids in een leeg zeeppompje gedaan, dat is minder zuinig dan jouw methode maar zo kunnen ze het toch voordelig zelf pakken.
  Groetjes,
  Een zuinigerd

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dat 2 x wassen dat zegt mijn kapster ook. De eerste beurt is voor het losweken van 'vuil' en de 2e keer voor het extra goed schoon. Overigens was ik 2 x per week mijn haar met shampoo, is voor mijn haar voldoende. En inderdaad ik las het al, shampoo ter grootte van een 20 cent op je hand is voldoende.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik leerde van de kapper dat je op twee manieren droog haar kunt hebben: vochtarm haar, en droog als tegenovergesteld aan vet!

  Ik heb de vochtarme variant.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. tja en heel droog haar weten jullie daar ook wat voor !!

  BeantwoordenVerwijderen