woensdag 6 augustus 2014

De boer op gaan. Per fiets of internet.

Gisteren schreef ik over mijn bramenoogst en de jam die ik ervan gemaakt heb. Dat geeft zo veel voldoening dat ik de smaak helemaal te pakken heb. Ik zou best meer willen hamsteren. Niet bij de supermarkten. Maar in het wild en bij de boer. Er zijn nog genoeg bramen, rijp om te plukken. Maar ik zou nu uit willen kijken naar appels, pruimen, hazelnoten, walnoten.....Leuk!

Ik vind het jammer dat ik nog steeds geen adresjes weet van locale boeren uit de buurt die iets van hun producten willen verkopen. Iets verder weg, in de polder, zijn er wel een paar die een echte winkel aan huis hebben. Dat is niet wat ik zoek. Die adressen die al een echte winkel aan huis hebben, zijn vaak schreeuwend duur. Ik vermoed dat dit komt doordat ze verkopen in een romantisch, landelijk ogend winkeltje bij de boer aan huis. Nee, ik zoek adresjes waar gewoon een bordje aan de weg staat met ... te koop.http://menvereniging-roodebeek.nl/wp-content/uploads/2013/03/te-koop1.gif

 Eenvoudig en beneden de winkelprijs. Ja dat weer wel. Voor de boer en mij kan het dan een win-win situatie zijn, doordat de boer veel meer krijgt voor zijn producten en ik minder hoef te betalen. Vaak zijn dit dan weer grotere partijen. Het geeft dan zo veel voldoening om er even flink tegenaan te gaan en je oogst te verwerken.

Misschien moet ik veel meer op de fiets stappen en rondfietsen bij mij in de buurt. Misschien kom ik dan wel iets tegen. Dat kost wel veel tijd. Dat fietsen is wel ontspannend, maar niet gericht.
Gerichter is het om toch het internet te gebruiken. heb ik net ook gedaan en ben enkele sites tegengekomen. Ik vermeld ze hier omdat ik de sites gezien heb. Voor alle duidelijkheid wil ik wel even laten weten dat dit geen betaalde advertenties van die sites zijn. Ik verdien er niets mee door ze hier te vermelden. (hou me wel aanbevolen ;-)  ) Bij deze adressen kan het wel zijn dat ze al veel commerciëler zijn ingesteld, en vaak wat duurder.
www.lekkersdichtbij.nl 
Hier kun je je eigen plaats invoeren en dan zien waar voor jou boeren dichtbij wonen. Voor mij was de dichtstbijzijnde  meer dan 17 km.
http://kaasboerderij.goedbegin.nl
dit is een verzamelsite met allerlei adressen. Je kunt hier bedrijven vinden als je naar de postcodes kijkt. Dan zoek je gewoon de postcodes op die dicht bij je in de buurt zijn.

Veel succes met zoeken! Ik zoek ook nog even verder.

2 opmerkingen:

  1. Via lekkersdichtbij moet ik toch een kilometertje of 25 fietsen naar een kaasboerderij en nog héél veel verder naar een andere boerderij, geen optie dus. Aan het randje van ons dorpje zit wel een boer met een groentenwinkeltje. Lekker vers, maar gewoon 'aan de prijs' dus voor het voordeel hoef ik daar zeker niet naar toe.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hartelijk dank voor het vermelden en bezoeken van onze site.

    De database van LekkersDichtbij is nog lang niet compleet, ken je boeren in jouw buurt die nog niet zijn vermeld spoor hen dan aan zich aan te melden! Het is gratis en voor iedereen een voordeel.

    BeantwoordenVerwijderen