dinsdag 16 september 2014

Ondergoed; terug naar katoen

Toen ik het eens heel erg warm had op mijn werk vertelden bewoners dat ik er ook een hemd onder had moeten doen. Dat absorbeert. Ik sputterde wat tegen omdat ik juist geen hemd onder mijn t shirt had gedaan omdat dat nog warmer zou zijn. Ja zeiden zij weer; heb je zeker geen katoenen hemd aan. Je moet wel katoen aantrekken. Is minder mooi, maar niemand ziet wat je eronder aan hebt.

Een paar weken later las ik een stukje over een wetenschappelijk onderzoek met katoenen en synthetische hemden. Ik weet niet meer of het polyesther of polyamide of zoiets was. Blijkt dat zweetbacteriën meer en beter gedijen op synthetische stoffen. Ze veroorzaken ook meer stank. Ook na het wassen zijn er nog steeds meer bacteriën dan in katoen.

Weer later las ik een klein artikeltje over artsen in Brazilië die vrouwen adviseren om naakt of in ieder geval zonder onderbroek te gaan slapen. Huh? Eerlijk gezegd dacht ik aan "vieze praatjes of gedachten" want t was in Brazilië.  Verder lezend bleek dat er daar veel synthetisch ondergoed word gedragen en er veel vrouwen vaginale klachten hebben zoals teveel afscheiding. Door 's nachts zonder ondergoed te gaan slapen zou de boel onder een beetje kunnen ventileren en "broeit"het minder. De vrouwen die het maar niks vinden om zonder ondergoed te gaan slapen zouden ook katoenen ondergoed kunnen gaan dragen....

Drie verschillende redenen los van elkaar die samen toch weer een pleidooi zijn voor het katoenen ondergoed. Ik denk ook wel dat ik daar meer naar toe overhel, zodra mijn synthetische ondergoed aan vervanging toe is wordt het katoen. Met hooguit een enkel stelletje synthetisch voor de "mooi". Voor af en toe. Na een paar keer wassen vind ik het katoen vaak al minder mooi geworden.

3 opmerkingen:

  1. Ja, ik draag bijna altijd een hemd en wel een katoenen. maar omdat ik erg van mooi ondergoed houd, draag ik overdag mooie synthetische zachte broekjes, die zitten zo lekker onder de kleren maar 's nachts nooit, dan altijd een katoenen. dus dat is wel aardig goed! Het viel mij op in de advertentie van Zeeman van de vorige weken dat er veel reclame voor wit ondergoed werd gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik draag altijd katoenen ondergoed, de hemden met hooguit 5% elastocan (oid) en ik Ou maar eens goed rondkijken want je hebt prachtig katoenen ondergoed en ook de kwaliteit is prima.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben zelf fan van Sloggi ondergoed. Het is van katoen en elastaan en is op een speciale manier gefabriceerd. Het voelt echt zo zacht aan dat het de iets hogere prijs echt wel waard is.

    BeantwoordenVerwijderen