zondag 16 november 2014

Die kleine lettertjes...Scheermes.

Die kleine lettertjes....soms ben je er op bedacht en lees je die nauwkeurig. Vaak ook niet. Al helemaal niet als je op de valreep nog een verjaardagscadeautje voor iemand koopt.

Zoon kocht bij de DA drogist een scheermes; houder en 1 mesje. Een Wilkinson Sword. Manlief gebruikt de Quatro variant, maar die hadden ze niet meer. Dus kocht zoon de variant met 5 mesjes. We hebben nog quatro  mesjes liggen dus hebben we geprobeerd of die op het 5 mesjes apparaat zouden passen. Niet dus. bij nadere controle van de verpakking bleek er ook nog iets anders op te staan; Free Sample. Niet toegestaan voor verkoop. Hij heeft er wel degelijk voor betaald! Hij heeft dus nu flink de smoor in. Moet hij weer terug naar de drogist om zijn geld terug te vragen. Jammer dat hij het bonnetje er niet van heeft. Het is een kleine drogisterij, misschien scheelt dat in het terugvragen. En misschien is het beter als mams even meegaat.

Zoon heeft de smoor in omdat hij ervoor betaald heeft en terug moet. (Ook zelf terug wil, hij had er ook voor kunnen kiezen het er maar bij te laten zitten. Doet hij niet gelukkig.) Manlief heeft nu nog geen nieuw scheerapparaat voor quatro mesjes. We hebben nog 2 doosjes mesjes hiervan liggen, maar het apparaatje werd erg slecht. Maar eens even de stad in volgende week.

De 4 mannen hier aan tafel tijdens het middageten waren het er unaniem over eens dat de Wilkinson mesjes niet op een Gilette apparaat passen of andersom. Die merken zijn concurrenten van elkaar, dus pas het niet. 
Heeft iemand ervaring met een huismerk mesjes op een van deze apparaten? Ik denk wel dat ik sterke argumenten moet hebben om ze van die dure merken af te halen; Er werd al gezegd dat de huismerken wel veel eerder bot zullen zijn, meer irritatie zullen geven en noem maar op.
Nu wordt hier steevast het grote merk gekocht, maar misschien past er ook wel een huismerk op. Alhoewel? Binnen een merk heb je al verschillende soorten die niet met elkaar matchen, zal een ander merk er ook wel niet op passen. Wie heeft het al wel uitgeprobeerd?

3 opmerkingen:

 1. Soms kom ik online aanbiedingen tegen van merkloze mesjes, die wel op de Gilette of andere apparaten passen, maar veel goedkoper zijn. Je zou het eens kunnen uitproberen want echt een buil (financieel) kan je je er niet aanvallen.
  Heb dit ook met Oral-B tandenborstels gedaan en bevalt goed. Die schijn je ook bij het Kruidvat te kunnen halen (eigen merk).
  Mijn vader vertelde me ooit dat in de fabriek waar de Prodent tandpasta werd gemaakt, er ook productielijnen waren voor merkloze tandpasta. Ging hetzelfde product in, alleen ander labeltje.
  Denk dat wij, de consument, onze labelvastheid wat minder trouw mogen aanhouden.
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben het Kruitvat huismerk een kans gegeven (apparaat met mesjes), maar tjonge jonge, wat zijn ze er hier ontevreden over> bot gevoel, helemaal niet prettig.
  Dus voor ons daarom toch weer de dure merken (Gilette in ons geval).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij gebruiken een beide Gillette. Ik een mach3, manlief een fusion. Die mesjes zijn niet uitwisselbaar. Elk merk maakt zijn eigen houder zodat je geen andere merken op je houder kunt zetten. De meeste merken zorgen ook dat je voor de verschillende lijnen een nieuwe houder moet kopen..
  Ik bespaar niet op kwaliteit. Sinds ik geen goedkope mesjes meer gebruik heb ik me niet meer gesneden. Daarnaast goedkope mesjes waren na een keer bot, de mach 3 blijven ongeveer drie maanden scherp. Wel bespaar ik op de kosten. In Duitsland zijn 12 fusion mesjes altijd onder de 30 euro. In een leuke aanbieding vind ik ze hier per 12 voor 40 euro.. Kortom, als ik naar duitsland rij neem ik een aantal pakjes mee.
  Ik heb geen idee wat Wilkinson daar kost, gewoon omdat ik we dat niet gebruiken.
  Petra

  BeantwoordenVerwijderen