woensdag 17 december 2014

etiketten printen lukt niet.

Kom ik al tijd tekort en lukt t me maar niet om etiketten uit te printen voor mijn kerstkaarten. Het is al het zoveelste jaar op rij dat ikhet niet voor elkaar krijg en toch alle adressen maar met de hand uitschrijf.

Ooit heb ik het op een avondje op mijn werk gehad, het ook wel eens gedaan,maar nu lukt het me onmogelijk. Wat een tijdverlies en frustratie. Ik heb het toen eens gedaan met een ouder office pakket. Nu heb ik office 2007 en word 2007. Ik krijg het niet voor elkaar.

Ik weet dat op mijn werk kon je een excelbestand omzetten naar word, aangeven welke etiketten je gebruikte en voilá: Etiketten.
Ik ben al de hele morgen aan t ruziemaken met mijn laptop. En het is niet de eerste poging deze periode. Ik heb al wel ingevoerd welke maat etiketten ik heb, maar krijg de adressen niet op het papier. Het samenvoegen of zo lukt niet! Ik heb de wizard geprobeerd, de helpknop, gegoogled. zoonlief gevraagd..........
Ik ben er al de hele morgen aan kwijt. Het zal wel weer handmatig schrijven worden....
Vanmiddag moet ik naar de stad naar de kerstpakkettenmarkt, vanavond hebben we kring in huis waarvoor ik ook nog niks heb voorbereid....Er moet ook nog gekookt, stofgezogen en een doek door de wc.

En dat terwijl ik eigenlijk ook een stukje had willen schrijven over het kerstdiner gisteren op mijn werk. Dat was een feest. Ik wil een stukje schrijven over het veranderen van de betaalrekening, maar dat moet maar wachten. Dat heeft zeker geen prioriteit.

5 opmerkingen:

 1. Hoi Hannie,

  Het zit hem volgens mij echt in het bijwerken van alle etiketten, zie je dat nergens staan? Ergens rechtsonderin? Hij "snapt" nu niet dat hij voor de andere velden ook moet putten uit het adressenbestand, want dat heb je hem nog niet "verteld" (en dat doe je door aan te vinken dat je alle records/alle etiketten wilt bijwerken).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer maar in die tijd dat je bezig geweest bent met de computer had je ook alles kunnen schrijven maar dat realiseer je je dan pas achteraf, herkenbaar.
  slaap je al wat beter want door vermoeidheid kun je ook minder scherp zijn. succes in ieder geval en Gezegende rustige Kerstdagen gewenst

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kerststress!!! Zet het versturen van de kaarten gewoon even onderaan het lijstje. Je kunt ook tussen kerst en oud en nieuw je kaarten versturen. Etiketten maken is echt simpel maar onder druk gaat het mis. Gooi even aan de kant en kijk er straks nog eens met een ontspannen blik naar. En als het lukt: schrijf de stappen dan op, hoeft deze stress volgend jaar niet weer. Hier is ook nog geen kaart de deur uit. De boom staat ook nog niet. Ik doe dat zaterdag wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ach dat kan ik ook niet dus troost je , ook ik schrijf alles met de hand beetje veel werk maar........... ook al bijna uniek :))))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik krijg het zelf ook niet voor mekaar om het zelf uit te printen. Sinds een tijdje bestel ik het via internet, kost wel wat maar hoef me niet meer druk te maken.

  BeantwoordenVerwijderen