dinsdag 2 december 2014

Rondbreien.

Ik kan dat wel rondbreien...Dat is een uitspraak die aangeeft dat je het wel voor elkaar gaat krijgen. Tenminste, zo gebruik ik het.
Ik kan dat wel rondbreien dacht ik ook even heel letterlijk; een muts breien met de rondbreinaald. Ik dus gegrabbeld in mijn grote blauwe doos met de wol die mij eens is toegestuurd door een lieve lezeres. Er zijn al veel mensen die wol hebben meegenomen of gekregen uit deze doos. Heel bijzonder om zo uit te mogen delen. Ik vertel er ook altijd bij hoe ik aan de wol kom. Fijn om dat zo te mogen doen. Nu heb ik er ook zelf in gegrabbeld om voor manlief een muts te maken.

Na een paar centimeter breien heb ik even gekeken hoe het gaat. Niet goed dus. spontaan had ik er een twist ingebreid.
 Zo kan ik er geen muts van maken.


Dus alles uitgehaald en opnieuw begonnen. Misschien even niet goed opgelet dacht ik... Na weer een paar centimeter breien weer gecontroleerd....wéér die draai in het werk. Nou ja zeg!
Weer opnieuw... en nu rustig aan..Gelukt! werd wel een latertje die avond. Want ja, het moest eerst in orde zijn voor ik rustig kon gaan slapen natuurlijk.

 Ik was met deze muts begonnen omdat ik iets omhanden wilde hebben omdat ik niet verder kon met mijn blauwe gehaakte trui. Daar kwam ik wol voor tekort. In de winkel in onze stad hadden ze deze wol niet meer. Moest ik toch even wachten tot na het weekend om in het buurdorp naar wol te kijken. en ja hoor, daar hebben ze mijn wol nog wel. Gelukkig maar. voor de zekerheid 2 bollen meegenomen. Wat zou het anders een frustratie opgeleverd hebben als nu de wol op zou zijn. Ik zou zo niet weten met welke kleur ik deze trui anders had moeten combineren.
Over de hals van de trui ben ik nog niet zo tevreden. Misschien haal ik die nog wel weer uit. Hij zit niet mooi vast. Nu ik weer meer wol heb, durf ik het wel weer aan om alsnog te experimenteren. Het is een haakpatroon uit een hele oude Libelle of Margriet. Jaargang weet ik niet meer, want ik had de blaadjes met het patroon uit het tijdschrift gescheurd en al die jaren bewaard. De boord onderaan brei ik trouwens ook met een rondbreinaald. Lekker makkelijk. De mouwen zitten er ook nog niet aan vast, maar ik heb ze even zo neergelegd voor de foto. Kun je al wel een beetje zien hoe het moet gaan worden. In haken ben ik wel beter als in breien, dat heb ik weer eens bevestigd gekregen.

3 opmerkingen:

  1. Ik ken dat gezegde als : iets rechtbreien. Ligt dat aan regio?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. denk ik niet: iets recht breien is iets weer in orde maken en iets rondbreien is iets klaar krijgen...of toch niet????

    BeantwoordenVerwijderen
  3. knap dat rondbreien dat doe ik altijd op 4 naalden dat past mij beter

    BeantwoordenVerwijderen