zaterdag 25 juli 2015

Ben bij de kringloop geweest.

Ben bij de kringloopwinkel geweest.

Naar twee kringloopwinkels en een buitenrommelmarkt.
Onlangs was er een buitenrommelmarkt in de stad. Die is er 2 of 3 keer per jaar buiten. Ik had zomaar de gelegenheid er heen te gaan.
Deze keer ben ik er ook nog eens leuk geslaagd.

Enkele bewaarbussen van een serie die ik ook heb en met mijn kleuren deksels. Ik heb blauwe deksels. Omdat ik deze bussen meestal 2e hands koop had ik enkele bussen met een rode deksel die niet goed meer sloten. Deksels met een extra klepje er in. Werkt niet vind ik. Ik denk dat ik nu intussen wel genoeg van die bussen heb. In verschillende maten. Vaak overkwam het me dat bijvoorbeeld de cruesli bijna op was. die moet je dan niet in een grote bus blijven bewaren, dan wordt die toch op den duur slof. Als ik dan een kleinere bus hiervoor wilde pakken dan was die al in gebruik door iets anders.

Zaterdag ben ik naar de buitenrommelmarkt geweest, woensdag naar de schuur. Ik had al heel lang een vriendin beloofd om eens te laten zien waar die nou toch was. Daar struin ik zelf het liefst. Het is er niet mooi, stoffig en in de winter kan het er koud zijn. En toch ga ik daar het liefst heen. Waarom?
In die schuur vind ik regelmatig net dat dingetje wat ik zoek. Ze hebben er veel. En je kunt er echt handelen. Je struint er lekker rond, neemt alles wat je mee wilt nemen onder je arm en aan het eind leg je alles op tafel en wordt er een prijsje gemaakt. En wat ik ook heel prettig vind is dat het niet commercieel interessant hoeft te zijn. Als ik er iets breng is dat voor mij oude "rommel" maar kan voor de ander net dat onderdeel zijn wat hij zoekt. Het wordt dus niet bij voorbaat afgeschreven. Natuurlijk breng ik daar geen kapotte of door en door versleten spullen. Bloempotten met 4 stukken eraf en 12 barstjes, daar is niemand blij mee. Zelfs gratis niet.

De bekendste kringloopwinkel uit de stad één grote toonzaal is van spullen. Het ziet er allemaal heel deftig en duur uit en duur is het ook. Hoe schoon de glazen er in deze winkel staan te blinken, thuis gaan ze toch eerst de vaatwasser in. Ik vind het juist leuk om tussen al die andere glaasjes, net mijn modelletje te vinden. Een beetje stoffig is dan niet erg. Hoort er eigenlijk een beetje bij.
Vaak is het er duurder dan bij de action. Ik heb er wel eens spullen gebracht en ik had me nog niet omgedraaid of het werd zo in de container gegooid. Waar ik bij stond! Die hebben van mij niks meer gekregen nadien.

Maar goed, terug naar mijn oogst van een zaterdagochtend en een woensdagmiddag;
Het vogelhuisje kwam nieuw uit de doos! Ik zag de vrijwilliger van de schuur de doos weggooien. Zaterdagochtend vond ik ook de zeef van de serveerwonder waar ik al een tijdje naar op zoek was. Zo leuk. Eerst vond ik m in een kraam en moest ik 4,- betalen voor een bekrast exemplaar. Later vond ik deze bijna nieuwe voor 1,-. Dat zijn leuke meevallers.
Of dat egeltje...Een mevrouw kocht hem, samen met een ander speeltje. Och jammer, riep ik en vertelde haar dat ik er ook op zat te vlassen omdat ik ze spaar. Och, dan neem jij m toch zei ze en ik mocht m overnemen voor 0,50.

Buiten hangt ondertussen een nieuw voederplankje voor de vogels. Daar was ik al heel lang naar op zoek. In de winkels hangen voederplanken zat, maar niet om aan de muur te hangen. Nu heb ik er dan toch nog een gevonden. blij mee, want in de winkel had ik er minstens het dubbele voor betaald. En dit is nog een mooie ook!Op zaterdagmiddag...of was t nou toch zondagmiddag?.... werd er gebeld. Stond er een vrouw uit onze kerk voor de deur... drukte me een tas in de handen en maakte dat ze weer weg kwam.  Huh?
Ik had haar ontmoet op de buitenrommelmarkt. Ik weet niet eens meer wat ik precies tegen haar gezegd heb, maar ze heeft mij hiermee heel blij gemaakt;
Een echt boerenbont melk en suikerstelletje en enkele mini- gebaksschoteltjes!


En zo ben ik helemaal blij met al mijn nieuwe aanwinsten!!


3 opmerkingen:

 1. er gaat niks boven leuke dingen scoren op een markt ik bedenk dat ik even geleden ok zomaar weer iets nieuws heb gekocht voor o zo weinig zet het dinsdag wel even op mijn blog

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij lijken op elkaar. Wat leuk. Ik houd zo van kringlopen en dan het liefst een beetje stoffige kringlopen. Dat egeltje is echt leuk. En die boeken!

  Nou: en we sparen allebei nog boerenbont ook :-)

  http://thuisblijvenvakantie.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. altijd weer superleuk als je op een rommelmarkt of in een kringloop iets op de kop kunt tikken zeker als het soms ook nog eens gewoon in de verpakking zit en er dan maar een fractie van de prijs voor betaald van wat het normaal in de winkel kost. zo kocht ik vorig jaar een betonnen vogelbadje op een rommelmarkt voor 1 euro terwijl ik die eerder voor 10 euro bij het tuincentrum had gezien.

  BeantwoordenVerwijderen