maandag 20 juli 2015

Geachte plantsoenendienst....

Al wekenlang verheugen wij ons op de grote bramenoogst die nog weer groter lijkt te worden dan de recordoogst van vorig jaar. Als we elkaar tegenkomen tijdens het uitlaten van de hond hebben we het er vaak over; dat het er zo veel zijn dit jaar. Dat wordt jampotjes sparen!
 

Zondagmorgen liep ik opnieuw langs de bramenstruiken om te kijken of de eerste al beginnen te kleuren...
Was alles weg!
Het is allemaal met de botte bijl gerooid!


Zó ziet het er nu uit. Dor en droog. Doods.

Had u nou niet even kunnen wachten met het rooien tot na de oogst? U had er veel bewoners uit de wijk een groot plezier mee gedaan! het oogsten had elk moment kunnen beginnen. Tijdens het rooien moet u toch ook gezien hebben dat de struiken dit jaar wel érg vol met bramen zitten? Ik weet het, er wordt "op kantoor" een jaarplanning gemaakt, maar 6 weken uitstel had toch wel gekund? Nu missen wij wijkbewoners het plezier van het rood en zwart worden van de bramenstruiken, het samen oogsten en verwerken tot allerlei lekkers. 
Daar kan geen duur moestuinproject tegenop!

8 opmerkingen:

 1. Oh dat is echt zonde, zomaar gezond fruit wegsnoeien! Onbegrijpelijk dat ze dat doen hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier precies hetzelfde verhaal... jammer!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. net als het feit dat hier met grote regelmaat gras gemaaid word op een veldje waar naast gras ook paardenbloemen en dergelijke groeien een leuk gezicht, beter dan het kort gemaaide met warm en droog weer bruine veldje .overal word op bezuinigd, maar op dit nutteloze maaien juist weer niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Stuur in ieder geval een mailtje naar de gemeente. Het helpt echt, dat hebben wij in onze buurt gemerkt toen er bij ons nog al grondig werd gesnoeid en gehakt. Maak er een ludiek briefje van en laat de hele buurt tekenen, voeg de bovenstaande foto's bij en wie weet, komen ze volgend jaar later (of zoals bij ons.. helemaal niet meer!)
  Succes, Merel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat spijtig, wat een verspilling. Ik zou inderdaad contact op nemen met de gemeente zodat ze het volgend jaar misschien beter plannen. Wie niet waagt....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat vervelend en jammer zeg!!! Ik kan me je teleurstelling voorstellen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen