dinsdag 1 september 2015

Upgrading naar windows 10

Achter dit scherm staat nog een scherm; Het scherm van de pc die boven op zolder staat en niet zo heel veel meer gebruikt wordt omdat we allebei een laptop hebben. In gebruik is die toch makkelijker. Die kun je ook gebruiken in je luie stoel, of als je samen aan tafel zit.

Op het andere scherm is nu dit te lezen; Upgrading Windows. Your PC will restart several times. Sit back and relax. 18%. (=Upgraden windows. Je PC zal verschillende keren herstarten. Zit achterover en ontspan. 18%)

 Ik doe een poging om de PC die ik dus niet zoveel meer gebruik te upgraden naar Windows 10. Aan de ene kant vind ik het spannend om te doen, want het is maar de vraag of alles goed gaat en of de aangesloten apparatuur het straks nog wel doet. Ik ben juist met deze PC begonnen, want dan kan ik hiermee mooi experimenteren.

Het schijnt heel anders te werken, dat Windows 10. Het werkt meer als de apps op je smartphone. Ik heb zelf een smartphone dus is dat niet zo heel vreemd. Als ik een beetje ervaring heb opgedaan met het upgraden naar 10, dan zal ik het ook op de pc's van mijn ouders moeten gaan doen vermoed ik. Al heb ik liever dat mijn broer of zoon van manlief dat doet, die heeft er zeker meer ervaring mee. Het blijft een beetje eng om zoveel in de pc van een ander te veranderen. Mijn ouders hebben beiden geen smartphone, dus het overstappen naar 10 zal voor hen een hele overgang zijn. En die schrikken nu misschien wel, nu ze dit lezen.

Ben jij al overgestapt naar windows 10?
Hoe vind jij het?
Wat is voor jou de grootste verandering geweest?
Wat kwam je als hindernis tegen?

Al schrijvend is de upgrade doorgegroeid naar 32%. Er komt dus wat schot in. Ik laat de boel gewoon staan en ga maar vast de aardappelen schillen en boontjes punten voor het avondeten. Dan staat dat vast klaar. Wie weet hoe lang werk ik straks nog heb met de pc. ;-)

4 opmerkingen:

 1. Ehm, ik weet het eigenlijk niet. Zal eens vragen wat voor windows ik heb ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kan het een nepmail zijn van criminelen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoezo? wat bedoel je hiermee?
   Groet, Hannie

   Verwijderen
 3. Gisteren Windows 10 geïnstalleerd vooralsnog geen problemen. Wel even fire fox als app erbij gevoegd. Ziet er wat anders uit helderder?, nieuwere ramen hè..

  groet,
  Silvia

  BeantwoordenVerwijderen