dinsdag 27 oktober 2015

Hond uitlaten in traag tempo.

Het schoot niet op vanmorgen met het uitlaten van de hond. Zita wordt al een jaartje ouder en heeft niet zo'n haast met lopen. Ze is heel druk met het besnuffelen van alles. Mensen hebben het wel eens over etalagebenen; Ze stoppen even en gaan in de etalage kijken om even later weer verder te lopen. De pijn in de benen is dan weer wat gezakt. Zou er ook zo iets voor honden zijn? Even snuffelen om later weer verder te lopen.
Zita doet de laatste tijd niet anders.

Zelf was ik vandaag ook niet de snelste. Het is nu overal zo mooi buiten. Prachtig, al die herfstkleuren in de zon. Tja en als het baasje hier dan foto's van wil maken, dan moet de hond maar niet al te ongeduldig zijn. Gelukkig is ze dat ook helemaal niet. Ze had zelf genoeg te snuffelen.

Enkele foto's.


Paddenstoelen zoek en vind je doorgaans laag bij de grond. Toch?
Bij de 2 foto's hieronder moet je even goed kijken. Net iets boven het midden van de foto, op de stam zitten paddenstoelen. Bij de 2e foto heb ik ingezoomd.


Zondag zijn manlief en ik op de fiets gestapt en hebben we nog wilde dieren gespot onderweg. Die wil ik je ook even laten zien. Het leek mij nog een jong dier. Ik hoop dat hij de winter haalt. Het schijnt niet goed te gaan met de egels in Nederland. Dat schijnt te zien te zijn aan het afgenomen aantal platgereden egels. Lugubere manier van tellen vind ik dat. Maar ja, ze ringen of chippen zal wel een te bewerkelijke en kostbare zaak zijn denk ik. Ik heb er ook geen verstand van hoor.Hier in de buurt heb ik het egeltje gespot.


2 opmerkingen:

  1. Ow, wat een schattig egeltje!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Schitterende plaatjes! Ik geniet ook enorm van de kleuren van de herfst. En ergens ook wel goed dat je hond er voor zorgt dat je vertraagt. Zelf vind ik dat ook altijd lastig...

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen