zondag 20 december 2015

opstartproblemen met computer

Het is al een tijdje stil aan deze kant. De laptop waar ik mee werk wil niet meer opstarten. Dit is het scherm waar ik dan tegenaan kijk;
Eerst heb ik zelf een hele poos zitten prutsen en gezocht in de geavanceerde instellingen, zonder instellingen te veranderen, maar ik kwam niet verder. Via broer wat eerste hulp gekregen. Maar mocht ook niet baten. Uiteindelijk heeft iemand mij geholpen om toch bij de gegevens te kunnen van deze laptop. Die ben ik nu aan het overzetten en opslaan op een externe harde schijf.

Als dat gebeurd is en het er een beetje goed op staat kan ik wat privacygevoelige gegevens van de laptop afhalen om m weg te brengen voor reparatie. Van de mannen van wie ik nu hulp heb gehad komen ze allemaal er op uit dat de harde schijf kapot is en er een nieuwe in moet. Ik heb al wel wat gegevens opgeslagen, maar heb de laptop nog niet weg durven brengen. Steeds opnieuw schieten er dingen in mijn gedachten waarvan ik niet weet of ik dit al overgezet heb. Daar ga ik dan naar op zoek, maar soms weet ik het gewoon nog niet te vinden. Alle emailadressen van iedereen. Waar kan ik die vinden? Alle favorieten die ik in Mozilla opgeslagen heb? De wachtwoorden die de laptop opgeslagen heeft? Als er eenmaal een andere harde schijf in zit ben ik al deze gegevens kwijt.

De computer waar ik nu dit op zit te typen is al een ouwetje. Zoon zegt dat hier ook gewoon een keer een snellere harde schijf in moet en dan is deze ook weer snel en up to date. De andere inhoud van deze pc is nog wel goed. Beter dan voor mijn gebruik nodig is. Maar ook deze pc heeft kuren. Af en toe krijg ik bij het opstarten deze melding;
KRITIEKE FOUT! HET STARTSCHERM EN CORTINA WERKEN NIET.

Het gaat lekker hier in huis met alle media-apparaten. Tv wordt slecht. De DVDspeler in de home cinemaset doet het niet meer. Er een andere DVD speler tussen plaatsen is niet gelukt. Past blijkbaar niet bij elkaar? Het kastje om digitaal tv te kunnen kijken geeft ineens een rollend beeld. Het uitzoeken hoe of wat geeft ook een hoop ergernis op zich. Deze apparaten zijn mooi weggestopt in een computerkast. Gaat prima als alles goed werkt. Maar nu het niet meer zo goed werkt moet er heel wat kruipdoor sluipdoor werk verzet worden. Laag bij de grond en half donker.
We hebben het er al over gehad om het dressoir weer naar beneden te halen. Maar deze is voor manlief nog te zwaar om zelf te tillen met anderen samen. Nog even doormodderen dus.

Het kan dus wel even wat stiller zijn aan deze kant. Al dat gemodder met de apparatuur kost een hoop tijd om uit te zoeken. Daarnaast moet er nog gewoon een huishouden gerund worden, gewerkt,  en alle drukte  van de feestdagen.

4 opmerkingen:

 1. Balen als je computer het niet doet zoals je wilt. Zegen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tip voor kastje van je digitale TV: moet je niet gewoon opnieuw opstarten? Dat helpt bij mij altijd. Dus alle stekkers eruit ( ook van TV doe ik altijd) 1 minuut wachten , dan de stekkers er weer in en kijken wat er gebeurd! veel succes!! Balen, die apparaten !!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die cortina foutmelding schijnt een Windows 10 fout te zijn,, is bekend Microsoft is bezig met een update... Hou dat even in de gaten. Google je op de titel van het blauwe scherm, foutmelding... Krijg je een stappenplan om het op te lossen. Volgens manlief is dat goed zelf te doen als je een 2e pc er naast hebt om het stappen plan te kunnen volgen,,, zijn 16 stappen... Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vervelend zeg! Ik word altijd best geïrriteerd door dit soort problemen. Ook omdat ik er dan niks van snap.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen