zondag 28 februari 2016

Verhuizing voor dochter?

Dochter en schoonzoon zijn op zoek naar woonruimte in Amsterdam.
Ze hebben een aanvraag gedaan voor 2 woningen. De een is een studentenwoning vlak bij. De ander een lage flat aan de Bernard Shawnsingel in de Bijlmer. Heel mooi gelegen; met uitzicht op gras en water en goed van openbaar vervoer. Het wordt spannend. Ik hoop dat ze deze flat krijgen! Misschien krijgen ze hier vandaag al bericht over. Maar wat kan het dan ineens toch snel gaan! Komt denk ik ook doordat ik kijk vanuit een bril voor sociale huurwoningen. Dan verwacht je een wachttijd van minstens 8 jaar. Daar komen ze niet voor in aanmerking. Nu misschien nog wel, maar tegen de tijd dat ze er qua wachttijd recht op zouden hebben niet meer. Dat gaat ze op geen enkele manier lukken. Dus wordt t vrije sector. Dúúr! Of blijven wonen in een studentenwoning. Goedkoper, maar moet je na een half jaar uit als je klaar bent met je studie.

Toen ze belde en van alles had verteld over de huizen vertelde ik haar dat we voor haar zouden duimen.
We zouden nog even op google streetview kijken en haar later terug bellen.

Toen vertelde ik haar ook dat ik had moeten zeggen dat het goed is om erover te bidden. Dat hadden ze gelukkig zelf ondertussen ook bedacht; Erover bidden. Wat is t mooi om een paar uurtjes later te beseffen dat dochter dit nu zelf heeft gedaan. Vanuit zichzelf. Niet pas na mams advies. ;-)

Bidden is niet om God in te schakelen voor een leuk huis. Niet als een sinterklaas. Maar wel om God te vragen om zijn leiding; welk huis is goed voor ons. Over zo iets essentieels als een dak boven je hoofd mag je God gewoon raadplegen. Dat zegt God ook zelf; Dat Hij je wilt helpen in een dak boven je hoofd.
Hij weet welke omgeving goed voor je is en waar jij goed voor je omgeving kunt zijn.5 opmerkingen:

 1. Wij zeggen hier thuis al jaren : Alle huizen zijn van de Heer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben niet zo'n fan van de Venserpolder. Wij wonen aan de "andere" kant in Duivendrecht en ken de wijk vrij goed.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben niet zo'n fan van amsterdam. Ik zou het dus volledig afraden. Sterker nog ik zou alles aan de verkeerde kant van de veluwe afraden. Ik zeg een rivier graven aan de achterkant van de veluwe en een eigen staat beginnen. Er gaat niets boven een klein dorp in een weidse zee van bos en gras.

   Flauw. Ja heel flauw. Waarom? Omdat dochter er wel wil wonen. En als ze iets zoekt in amsterdam heeft ze vast wel nagedacht over waar.

   Ik heb jaren in een achterbuurt gewoond. Er waren drie redenen. Dichtbij werk. Te betalen. Daar was een huis dat leeg was.
   Verder weg wonen was geen optie, een uur fietsen is net acceptabel. Dichterbij was het te duur. De betere wijken waren ook te duur. En we hadden binnen een halfjaar een huis nodig. Slechts eens per maand kwam er iets vrij.
   Mijn buren waren uutkeringstrekkers, fraudeurs, psychisch ziek, alcohol en drugsverslaafd, wiettelers, vuurwapengevaarlijk. Ze waren te lui om eens per maand het plastic 30 meter te verplaatsen. Er lagen na een jaar 70 zakken vuilnis in de achtertuin.
   En toch had ik daar als het over kon weer beland.

   Dubbelop, ik hoop dat je dochter het huis krijgt wat ze graag wil, en dat ze er fijn zal wonen!
   En anders komt er vast een ander huis op hun weg.

   Petra

   Verwijderen
 3. Venserpolder is wel goed bereikbaar, maar als je in ZUidoost gaat wonen, zijn er betere plekken. Alhoewel buurten in Amsterdam steeds veranderen, ik woon in een achterstandswijk in Amsterdam, maar zelfs hier veranderd het langzaam. Misschien wordt het ooit een buurt waar mensen graag wonen. Ik ben er gaan wonen omdat het betaalbaar is en dichtbij mijn werk. Maar gezellig is het (nog) niet. -M

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben benieuwd zeg! Wat fijn dat er twee geschikte huizen zijn.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen