donderdag 3 maart 2016

Voorbereidingen op de belastingaangifte.

Door de drukte heb ik me nog niet echt heel erg verdiept in de aftrekposten voor de belastingaangiften.

Het is al weer 3 maart en staan de aangiftes weer online. Onze eigen aangiftes, en van de mensen waar ik de aangifte ook voor verzorg. Nou ja, onze gegevens staan vooraf ingevuld in de aangifte.
Voor ons zelf zullen er geen bijzonderheden zijn in de aangifte. Of het moet zijn dat door het ziek zijn van manlief. Door zijn ziek zijn hadden we vorig jaar zeker 3000,- bruto minder op jaarbasis. Welke gevolgen heeft dat voor de hypotheekrenteaftrek?
Mijn loon is door het meer werken hoger geworden. Welke gevolgen heeft dat?
Dat is dus voor de aangifte van ons zelf.

Voor die van de anderen heb ik me al wel wat ingelezen op het hoofdstuk aftrekposten ziektekosten en ouderen, maar heb ik het nog niet zo uitgespit en uitgeschreven als ik eerder wel veel gedaan heb. Dat moet nog wel voor ik naar ze toe ga. Dan weten ze welke informatie ze op een rijtje moeten hebben voor ik kom. Zo wisten ze vorig jaar niet dat de reiskosten naar het ziekenhuis afgetrokken mogen worden. En het lidmaatschap van de (vroegere) kruisvereniging. Niet te verwarren met de feitelijke thuiszorg.
Ik vind dat altijd leuk om uit te spitten! Dit jaar is het er nog niet echt van gekomen.
Als ik nog 3x met mijn ogen knipper is het alweer april en moet t allemaal gedaan zijn. Opschieten dus.

Hoe ver ben jij met je belastingaangifte? Vind je het een strafklus of vind je het, net als ik een leuke puzzel?  Of besteed je het uit?


1 opmerking:

  1. Ik heb het vanavond gedaan. Ongeveer 15 minuten werk. Alleenstaand. 1 inkomstenbron uit loondienst. Geen aftrekposten. Wel eigen woning en vermogen box 3 maar dat was allemaal al goed ingevuld. Makkie dus. Mascha.

    BeantwoordenVerwijderen