woensdag 31 augustus 2016

Watsapp en Facebook gaan jouw gegevens samen delen.

Eind september gaat watsapp gegevens delen met Facebook.
Als je Watsapp vaak gebruikt en wie doet dat niet dan heb je waarschijnlijk al toestemming gegeven. Dan denk je dat het om een gewone update gaat, maar is het ook deze toestemming.

Je hebt op ja gedrukt en Watsapp hiermee toestemming gegeven om gegevens met Facebook te delen. Waarschijnlijk kunnen bedrijven je nu via Watsapp benaderen en zo aanbiedingen en andere vormen van reclame met je delen. 
Ik denk niet dat er hier ook maar een iemand op zit te wachten.  
Gelukkig is het nog geen 30 september en kun je het nog terugdraaien!

Hoe? 
Zo!
 - Open je watsapp app. Op jouw telefoon ziet het er misschien net even iets anders uit. Dat kan.
 - Rechtsbovenaan zie je drie puntjes. klik daarop.
 - Klik dan op Instellingen.

  - Klik dan op Accounts.

 - Klik op het vinkje achter Mijn accountinfo delen. Dit doe je om het vinkje weg te halen! Dan is die toestemming ook weg.

Een vinkje is een oké voor wat er onder staat; Deel mijn accountinformatie met Facebook voor het verbeteren van mijn ervaring met advertenties en producten op Facebook. Ongeacht deze instelling zullen uw chats (Gesprekken) en telefoonnummer niet worden gedeeld op facebook. (Zeggen ze)

  - Klik nog een laatste keer op niet delen. Ze willen zeker weten of jij het niet wilt delen. 

Lukt het niet om je instellingen te veranderen of durf je het zelf niet aan, vraag het iemand in je buurt om t even voor je te doen. Vaak wil men je er wel mee helpen. Succes. 

Heb jij je instellingen al aangepast?

6 opmerkingen:

 1. Jaaa...nu wel. Hartelijk Bedankt!! Vriendelijke groet, Marle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De functie 'infoaccount delen' heb ik niet. Wel krijg ik steeds bericht van Whatsapp dat de voorwaarden veranderd zijn en dat ik het binnen een aantal weken moet inzien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat je dat stukje van info account delen (nog) niet hebt omdat je nog niet op de ja-knop hebt geklikt van watsapp. Je zou op ja kunnen klikken en daarna gelijk het vinkje weer weghalen volgens de stappen die ik heb laten zien. Dit is wat ik gedaan heb. Ik vind t wel een beetje eng om dit advies te geven, want wie weet kom ik er over een tijd achter dat t een onhandig advies was. Ik weet niet wat er gebeurt als je niet accoord gaat met de veranderde voorwaarden. Groetjes, Hannie

   Verwijderen
  2. Het heeft goed uitgepakt. Mijn dochter adviseerde precies hetzelfde. Dus je zat goed!

   Verwijderen
 3. Facebook en WA zijn echt allang aan elkaar gekoppeld. Dit kun je alleen al zien aan het aantal vriendsuggesties. Ik zie mensen ertussen die ik alleen op whatsapp heb gesproken ooit en die komen daar nu voorbij.

  Ik heb niet de illusie dat je dmv vinkjes en schuifjes de boel kunt scheiden en beschermen.

  BeantwoordenVerwijderen