19 augustus 2023

Helaas....., al hopen we op alsnog.

Tijdens een oppasavond op onze kleinkinderen zagen we het ineens voorbijkomen; Ons droomhuis voor de toekomst!

Hoewel manlief altijd riep dat hij niet in het stadse waterfront Harderwijk wilde wonen was dit project ook echt iets waar hij volmondig JA! op zei. 

De kleinkinderen lagen al lekker te slapen dus we hadden alle gelegenheid om rustig te kijken naar wat het precies inhield. Levensloopbestendige woningen voor de fitte senior. Eigenlijk voelen we ons nog niet echt senior, ook al zijn we allebei 55+. 
Het concept spreekt ons ook aan; Het leuke aan deze woningen is dat ze aan een autovrij hof liggen dat prachtig groen wordt ingericht. In het hof komt ruimte om te tuinieren en te spelen. 
Dit wordt echt een plek waar buren elkaar kennen en naar elkaar omkijken. Naar elkaar omkijken, hebben we ook gedaan door een vriendin van ons uit de kerk op deze huizen te wijzen en ook zij heeft zich ingeschreven. Er schijnt zelfs al een informatiemiddag geweest te zijn voor dit project, maar toen wisten we nog niet dat dit project zou komen anders waren we er zeker bij geweest!
 
Nu wonen we in een prachtige groene wijk met hele grote huizen (ook wij hebben 6 slaapkamers) maar is er weinig cohesie. Dat komt misschien doordat de meeste huizen al ruim 40 jaar bewoond worden door   dezelfde bewoners. Die kennen elkaar al net zo lang. De nieuwere bewoners zijn al weer gezinnen die een hele generatie jonger zijn en elkaar dan opzoeken.

We hebben ons ingeschreven voor de levensloopbestendige woningen aan de nog te bouwen Begijnhof fase 1. Fase 2 ligt al weer dichter bij de doorgaande weg naar Zeewolde en Lelystad.
Mensen die hierbij een financiele check konden overleggen hadden voorrang bij de inschrijvingen. Die hebben we dus snel aangevraagd. We moesten hiervoor documenten overleggen en de makelaar is thuis geweest om ons huis een voorlopige taxatie te kunnen geven. De financiele check was oké. 
Bij hoeveel mensen zal de makelaar nu voor niets een financiële check gedaan hebben? Al die tijd en energie, en dat in de vakantietijd.

De sluitingsdatum voor inschrijving was 13 augustus. 
We hadden er allebei een heel goed gevoel over, ook al kon het best zo zijn dat er voor dit project wel 500 inschrijvingen waren. Via Facebook zagen we bijna alleen maar negatieve reacties; waarom is het niet in mijn eigen andere woonplaats? Waarom zijn het geen sociale huurwoningen? Waarom is het zo ingewikkeld om de prijs te vinden? Waarom is het zo duur? En ga zo maar door. Veel klachten zijn terug te voeren doordat mensen het niet goed gelezen hebben.

Deze week is begonnen met het bouwrijp maken van de grond.

Toen kwam de mail;

Dit is jammer! 
We waren "ons" huis al aan het inrichten en ideeën maken voor de samen-moestuin. Maar goed, voorlopig is het een; Nee, tenzij.....
En daar hopen we nu (toch wel) een beetje op. Al horen we ook dat er wel héél veel aanmeldingen waren voor deze huizen. En horen we ook dat er al wel weer afmeldingen zijn...... 
Van vrienden hoorden we dat ook zij eerst afgewezen waren voor hun project toendertijd. Kregen alsnog een mailtje of ze interesse hadden toen de vloeren al gestort waren! Ze wonen er nu nog! 

We gaan dus toch maar door met alvast een beetje opruimen en door met sparen....
Wie weet..... Kan ik binnenkort toch met een heel ander blogje komen!

4 opmerkingen:

  1. Ga duimen voor jullie❣️

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volgens mij wonen wij dicht bij elkaar! Ik vond het een heel leuk initiatief en begrijpelijk dat er veel aanmeldingen waren. Echt jammer...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat jammer! Ik kan me je teleurstelling voorstellen, want het klinkt enorm leuk. Hopelijk krijg je het alsnog.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat bijzonder en jammer dat het niet/nog niet is gelukt. Wij vonden 10 jaar geleden ons 'droomhuis' een oude boerenschuur op het platteland van Bretagne waar we nu alweer drie jaar wonen met veel plezier. Tis groot, veel trappen en als het te te wordt passen we de boel aan. Veel succes met het vinden van jullie droomhuis (ps nu beiden 69 jaar en gelukkig én gezond)

    BeantwoordenVerwijderen