vrijdag 23 december 2011

Kerstpakket

Het is de jaarlijkse traditie; het kerstpakket van je werkgever. Elk jaar in de media weer veel gespreksstof. En vaak op het werk ook. Bij het bedrijf van een zoon hebben ze om het vele commentaar het kerstpakket afgeschaft en het in een andere vorm gegoten. Ik ben blij dat het kerstpakket toch een comeback heeft gemaakt en weer meer gegeven wordt. Een vergelijkbaar bedrag op je bankrekening voelt niet als een kadootje.

Maar ik vind het toch altijd weer als een kadootje krijgen. Het uitpakken en kijken wat er in zit is altijd weer een feestje. Vroeger, toen de kinderen nog klein waren deden we dat altijd met het hele gezin erbij. Dan was het gewoon een feestje. Het hele gezin staat er niet meer bij te kijken, ze zijn al zo groot, maar zelf blijf ik het als een kadootje beleven. Wat zal er dit jaar in zitten? Manlief kreeg dit jaar een traditioneel kerstpakket, met lekkers en dingetjes voor het hele gezin. Natuurlijk zitten er een paar dingen in waar je nu even niks mee kunt, maar daar komt vroeg of laat dan wel een bestemming voor.


Welke verrassingen zitten er dit jaar in?

Op mijn werk doen ze het nog anders; Nu voor het derde jaar achtereen hebben ze verschillende lokale bedrijven bij elkaar laten komen en een soort kerstmarkt opgezet. Wij krijgen dan een persoonlijke uitnodiging en tijd van verwachte komst. Bij binnenkomst op de kerstmarkt krijg je dan een enveloppe met waardebonnen en mag je gaan shoppen. Ook heel leuk, want je vind er altijd wel iets van je gading. Ik weet nog dat ik vorig jaar heel veel moeite had met kiezen.
Dit jaar ging het kiezen makkelijker en koos ik voor een horloge voor zoon, omdat hij er nog een tegoed had, een mooi leesboek en, heel praktisch; een leuke pyama. Ook niet verkeerd dus.

En vanavond lekkere chocolaatjes bij de koffie uit het kerstpakket.

1 opmerking:

  1. Leuk zeg, zo´n pakket! Lekker uitpakken en genieten maar!!

    BeantwoordenVerwijderen