maandag 6 mei 2013

Toekomst van mijn werk.

Misschien is het eigenlijk veel te vroeg om nu al achter de pc te kruipen.... moet ik het eerst enkele dagen laten bezinken, maar ik ga toch schrijven.

Vanmiddag hebben we teamvergadering gehad. Omdat ik de politiek en de economie best volg in allerlei media, weet ik best dat het gaat spelen: De veranderingen in het welzijnsbeleid in de zorg. Dit gaat zeker per 2015 veranderen. Dus wat de leidinggevende aankaartte is niet onverwachts, maar doet me toch meer dan ik wilde.
De leidinggevende heeft aankondigd dat het team activiteitenbegeleiders in de toekomst te groot gaat  worden. Om te voorkomen dat ze zoals 4 jaar geleden met de botte bijl moest handelen, wil ze het nu anders aanpakken. Niet alle activiteitenbegeleiders moeten er uit, maar zo'n groot team kan het niet blijven.

We krijgen binnenkort een vragenlijst toegemaild met 10 vragen als; Wat wil ik? Waar ben ik goed in? Wat kan ik? Wat wil ik niet? Er zit ook een blad bij met 5 vragen, om aan anderen in je werk over jou te vragen. De vragen zoals waar is zij goed in? Dus daar moeten we over gaan nadenken. Er wordt dan gekeken naar wat de moegelijkheden zijn binnen de zorggroep, maar ook als je naar buiten wilt kan je hulp krijgen.
Maar ook; als ik de kans krijg me om te laten scholen, wat zou ik dan willen?

Eigenlijk wil ik daar helemaal niet over nadenken. Ik ben me eigenlijk nog steeds aan het ontwikkelen in dit werk. als er tZt eens iets anders voordoet  en ik kies er zelf voor om ergens anders heen te gaan, of iets anders te gaan doen, is dat toch weer anders. Maar alvast over de schutting kijken, kan geen kwaad.

Tegelijkertijd biedt dit ook weer heel veel kansen en mogelijkheden. Zoveel, dat ik die nu niet overzie. Rustig aan dus maar, eerst even rustig laten weken.

3 opmerkingen:

  1. Inderdaad, even laten bezinken. Maar 't lijkt dan ineens wel dichtbij, hè.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O meid, wat heftig. Ik heb ook angst voor dit nieuws, volgende week maandag hebben wij een overleg en ik vrees voor wat er komen gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind het wel een hele positieve benadering moet ik zeggen, waarbij gekeken gaat worden naar mogelijkheden. Ze laten jullie in ieder geval niet in de kou staan.

    BeantwoordenVerwijderen