maandag 17 maart 2014

Haken

Morgen gaan we het weer proberen; haakochtenden voor vrouwen van uit en buiten de kerk. Eigenlijk moet ik het al gelijk hebben over haak avonden, want morgen doen we dat 1x op een ochtend. Daarna willen we afspreken voor een dinsdagavond, eens in de 2 weken.
Vorig jaar mei heb ik het al eens eerder geprobeerd op te zetten. De meeste respons was toen; Leuk, maar ik kan niet op de dinsdagochtend. Het hele jaar erna kreeg ik nog wel steeds vragen over het haakwerk. Soms om uitleg over een haakwerkje, soms ook vragen over hoe de ochtenden waren verlopen.

Ik heb het toen niet verder doorgepakt. Het was goed geprobeerd en zou ooit ergens toe leiden, maar toen had ik er vrede mee om het weer neer te leggen. Nu lijkt toch de tijd rijp om het weer op te pakken.
In een klein beetje andere vorm. Voor vrouwen van uit de gemeente (kerk) en van er buiten. Dat is denk ik het andere dan vorig jaar, toen had ik meer dat ik vrouwen binnen de gemeente met elkaar in contakt wilde brengen. En van daaruit vrouwen van buiten meenemen en ontmoeten. Nu dus op de avond en gelijk ook met vrouwen van buiten. Het lijkt zo dat ik er scheiding in maak tussen van binnen en buiten de kerk, maar ik denk dat als je van buiten komt en je komt in een clubje van alleen mensen die elkaar kennen van de kerk, je je misschien wel een buitenstaander kunt gaan voelen. Dat wil ik niet. Vandaar ook gelijk gemengd.
Lijkt het jou wat om mee te doen?

Het gaat om het elkaar ontmoeten, leren kennen, met  elkaar tips en ideeën uitwisselen.
Later vanmiddag moet ik werken, maar morgenvroeg ga ik een stapel haakboeken opduikelen uit mijn kast en een deel van de (gekregen)  wol en katoen beneden leggen. Kies maar uit.

Zelf ben ik met een heel oud patroon bezig voor een gordijntje in de fietsenschuur, met 2 fietsen er op. Ik had t al eens eerder gemaakt, maar toen kwam ik garen te kort. En dat was 1 enkele klos garen wat ik nergens meer kon kopen.  Nu poging 2. Het lijkt erop dat ik van de ene soort toch ook weer te kort kom, maar nu is het gewone witte katoen van de Aldi. Ik hoop en denk dat ik dat wel een beetje kan rommelen met katoen van een ander merk.

Vorige maand heb ik trouwens een stelletje pannenlappen te koop gezet om marktplaats. Maar dat loopt niet. Marktplaats is denk ik niet het adres om zoiets te koop aan te bieden. Of heb ik iets niet goed gedaan? kijk er maar eens; marktplaats, gehaakte pannenlappen uit harderwijk.

Wat vind je ervan?

3 opmerkingen:

 1. ik vind ze leuk en ja misschien komt het nog op mp

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke pannenlappen. Ik haak ze ook vaak zelf maar dan wel gewoon vierkante, ben niet zo handig! Misschien is een braderie, een regionale markt of een Koningsmarkt wel een geschiktere plek voor de verkoop. Vergeet niet dat er vaak nog 2 euro portokosten bijkomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze pannelappen haak ik al jaren voor iedereen. Altijd leuk als iemand een andere keuken of inrichting krijgt er bijpassende lappen voor te haken.

  De mogelijkheid dat mensen van buiten de kerk ook kunnen komen lijkt me heel fijn. Ik ben net naar Zeeland verhuist vanuit randstad en in zo'n klein dorp kent iedereen elkaar en voel ik me snel een buitenstaander. Nog geen ervaring maar dat kan ik me goed voorstellen.

  BeantwoordenVerwijderen