woensdag 30 juli 2014

Wisseling van internetbrowser, kan overlast geven?

Een hele tijd terug had ik bestelproblemen bij een internetwinkel. Ik had er al eens eerder besteld, dus een account. Maar ik kreeg steeds een foutmelding. Wachtwoord en gebruikersnaam wel 3x nagekeken. Niks. Opgezocht op mijn spiekbriefje van wachtwoorden, maar ik wist zeker dat ik het goed had. Ik kon niet doen wat ik wilde. Die bestelling is toen voorbij gegaan. Ik ben op de fiets gestapt en heb het in een gewone winkel gekocht.
Later weer eens geprobeerd, weer niks. Wel jammer, want ik kreeg via hun nieuwsbrief steeds leuke aanbiedingen.

Vanmorgen op een andere internetsite wilde ik inloggen en mijn voordeelpunten bijschrijven. Wat ik ook probeerde, het lukte niet. Heb de organisatie gebeld. Samen met de telefoniste mijn account bekeken en van een tijdschrift de voordeelcode ingevoerd. Haar lukte het wel! Dus moest het aan mijn laptop liggen volgens haar. Misschien maar eens opschonen? Misschien zou die te vol zitten? Nou bij mijn weten geeft die dan andere klachten, maar toch maar even opgeschoond.

Tijdens het opschonen en een slok koffie zag in ineens een E-tje onderin de hoek staan van Internet Explorer. Sinds een tijdje werk ik nu met Mozilla firefox. Ook doordat er toen eens een paar grote lekken waren en Internet Explorer niet meer werd vernieuwd op XP. Om op de pc en laptop dezelfde browser te hebben ben ik toen helemaal overgestapt op Mozilla Firefox.
Ik kreeg de ingeving om eens te proberen in te loggen via de oude browser. Dat lukte! Ik heb alle voordeelpunten bij kunnen schrijven.

Dus misschien heb jij hier ook iets aan. Geef niet de site of de pc de schuld, maar het kan aan je browser liggen. Misschien gaat dit probleem over als ik eens alle cookies verwijder van mijn laptop? Wie weet dat?

4 opmerkingen:

 1. Dat weet ik niet.

  Ik had een dergelijk probleem om energienota te bekijken. Lukte niet met XP wel met chrome.
  Niet helemaal hetzelfde maar ook iets om in het achterhoofd te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb een ander probleem. Bij Nuon heb je een energiemanager, en je kan een paar keer per jaar je stand doorgeven om zo grote verrassingen te voorkomen. Leek me wel handig.
  Op de site komen lukt, invullen lukt, maar dan komt er een pop-up van Nuon. Mijn standen kunnen niet kloppen, ze kunnen geen advies geven, ik moet ze maar bellen.
  Hun systeem kan zuinige mensen zoals ik niet aan. Ook een computerprobleem,maar dan aan hun kant.
  Ook het invullen van adresgegevens op vele sites lukt niet, omdat ik geen telefoon heb, en dus niets invul of nullen invul bij het gevraagde telefoonnummer, lopen de bestelling of pagina's vast. Dus vul ik soms een niet bestaand nummer in, maar dat kan bij sommige sites ook niet want dan krijg je de melding dat het nummer niet klopt.
  Totaal andere problemen dus, maar ik wilde toch even laten weten dat het niet altijd aan jezelf, je pc, of je browser ligt. :)

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het wil ook wel eens helpen om je browse-geschiedenis te wissen. Ik gebruik de IE eigenlijk nooit meer sinds ik google chrome geïnstalleerd heb want juist daar had ik zelfde probleem als wat jij had.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik merk soms ook dat de ene browser beter werkt dan een andere. Ik gebruik nu Google Chrome.

  BeantwoordenVerwijderen