zaterdag 5 september 2015

Dochter uitgezwaaid.

Er wordt deze dagen heel wat uitgezwaaid in huize dubbelop. Dochter is ook uitgezwaaid. Ze begint komende maandag haar stage in Slowakije. Ze is een paar dagen eerder vertrokken om alvast een beetje te settelen en met vriend alvast wat van het land te zien. Het lijkt een beetje te gaan wennen; uitzwaaien voor een langere tijd. Het is nu natuurlijk wel een belangrijk verschil dat ze nu niet als meisje alleen 's avonds laat aankomt in een totaal vreemde stad. Vriend is nu enkele dagen mee.

De eerste keer zwaai je uit op de kleuterschool, dan de middelbare school, dan bij het op kamers gaan aan de andere kant van het land, de eerste buitenlandse reis en gisteren dus opnieuw.

Ze vertrok vanaf vliegveld Rotterdam. Net als Eindhoven een mooi klein en overzichtelijk vliegveld. Vanuit Rotterdam naar Wenen en van daaruit met een bus door naar Bratislava. Op deze manier reizen scheelt erg veel euro's en is goed te doen. Als het ons lukt om in oktober haar op te zoeken en gebruik te maken van haar opgedane kennis van het land en de stad, reizen wij er op dezelfde manier naar toe. Met de eigen auto gaat nog niet lukken door de knieblessure. De trein er heen is helemaal duur. 2 personen retour naar Wenen komt ons zonder iets van korting op 453,00 ! Dit volgens de NS planner internationaal. Zo even gauw opgezocht, dat wel.  Een vliegticket komt op 173,- per persoon, zonder tussenstop, vanuit Amsterdam. Beiden brekend op dezelfde data; 3 okt heen en 6 okt terug. Op andere data is er veem prijsvoordeel mogelijk. Het is nu even een losse greep uit het aanbod.

Als we terug zijn geweest bij de orthopedisch chirurg en we kúnnen samen gaan, dan pas gaan we gericht zoeken naar prijsvoordelen.
Slowakije....Schijnt een erg mooi land te zijn. Nog niet zo heel bekend bij de toeristen.

Na het uitzwaaien van dochter en vriend zijn we weer richting huis gereden. We dat is de moeder van vriend en ik. We hebben niet staan wachten tot ze echt het vliegtuig in stapten. Achteraf gezien maar goed ook; Anderhalf uur na het afgesproken vertrekmoment waren ze nog maar net in het vliegtuig. Toen zaten wij al lang lekker onderweg ergens te eten. Vanuit Rotterdam naar huis kwamen we maar weinig wegrestaurants of eet-mogelijkheden tegen. Zijn we naar een italiaan vrij dicht bij huis gegaan. Daar waren we allebei nog niet eerder geweest. Onverwachts een keertje samen uit eten als moeders samen. Dat was leuk en zeker voor herhaling vatbaar.
Nou ja, een hele maaltijd hoeft niet altijd, maar ergens samen een bak koffie?
Gaan we doen.

1 opmerking:

  1. Stage in Slowakije, dat is een eindje weg! Zal even wennen zijn voor jullie.. Wat leuk dat jullie nog een keertje naar haar toegaan, maar wat een prijzen zeg! Dan is vliegen/bus een goede optie.
    Gezellig om als moeders onder elkaar wat te gaan eten.
    Hoelang blijft je dochter weg?

    BeantwoordenVerwijderen