zondag 27 september 2015

Vluchtelingen in de stad.

Tot nu toe heb ik niets geschreven over de vluchtelingen die naar Europa, ons land en onze stad komen.

Ik vond het moeilijk om er over te schrijven. Wat is mijn mening er over? Wat is mijn mening over onze reacties hierop? Het lijkt of het allemaal zo politiek correct moet zijn.

Wat zijn mijn vragen? Wat zijn mijn kanttekeningen hierover? Ik was en ben hierin sterk wisselend. soms had ik ook mijn ja maar.... Een andere keer was ik heel verontwaardigd over...........Lekker vaag allemaal.

Vragen en kanttekeningen die ik had en heb? Hoe komt het dat Europa nu ineens zoveel vluchtelingen kent? Blijkt dat weer heel erg mee te vallen als je de cijfers van nu voor Nederland afzet tegen de cijfers uit de jaren 80. Toen waren het er véél meer en hoorde je er niemand over. Als je komt voor je veiligheid, dan is het in Hongarije of Frankrijk toch ook veilig?
Dat verdronken jongetje. Dit kunnen wij niet voorkomen of inperken. Mensen zullen blijven proberen om het beter te krijgen in Europa. Hiervoor zullen ze op een bootje blijven stappen.  Of ze nou komen omdat ze veiligheid zoeken of een materieel betere toekomst.

Waar ik ook vragen of kanttekeningen bij heb is onze andere reactie ineens. Ineens staan er mensen bij de poorten van de opvangcentra met vlaggen en vaandels om de vluchtingen welkom te heten. Waarom is dat zo ineens? Willen we ons massaal goed voelen doordat we dan "helpen"? Is er een nieuwe massahype ontstaan en gaan we onze vluchtelingen nu massaal knuffelen en pamperen? Nu stromen de kledingdepots ineens over. Een jaar geleden had het Leger des Heils nog extra oproepen gedaan omdat ze een tekort aan kleding hadden. Hoe kan dit?

Ik had ook wel mijn twijfels over het benaderen van de vluchtelingen als groep. Het is een groep (bijvoorbeeld) Syriers. Als wij hen als groep blijven zien, zien we straks niet het individu. Die ene persoon. Bovendien is het zo dat als we een groep met een cultuur bij elkaar neerzetten, dan zullen zij die culltuur vasthouden zoals zij die kennen en niet integreren met de onze.
Dat doen wij Nederlanders trouwens zelf ook hoor. Kijk maar eens hoe lang Nederlanders erover gedaan hebben om te integreren in bijvoorbeeld Canada. In de jaren 50 zijn er hele groepen Nederlanders geëmigreerd naar Canada en als groep bij elkaar gaan wonen. Daar heb je nu nog Hollandse dorpen en kerken.

In onze stad, in onze wijk zelfs, komt voor de jaarwisseling een opvangcentrum voor 800 asielzoekers. Hoe zal dit straks gaan tussen ons en onze nieuwe naasten?

De media is erg wispelturig. Ze beïnvloed en wordt doorgaans zelf snel beïnvloed. De media is sterk gekleurd.
En verwisselt snel van kleur.
Ik heb zelf nog steeds mijn twijfels en kanttekeningen over wat ik zie. Vanmorgen zag ik een stukje die ik ook met jullie wil delen. Ik weet niet of het van de schrijver mag, maar ik denk het wel. Het zet mij aan het denken en maakt me anders. Het zette mijn gedachten op een heel ander spoor. Al wil ik er toch ook de kanttekening bij plaatsen dat ik niet passief af wil wachten en alles aan God overlaat. Hij heeft mij ook mijn verantwoording gegeven. En hierin wil ik wel Gods wil verstaan en uitvoeren. Daarbij hoef ik niet mijn verstand uit te schakelen.

Dit is wat ik gelezen heb.

Wat zijn jouw gedachten over dit alles? Of over wat ik zo even heb neergezet?


7 opmerkingen:

 1. Gezien het van de EO is is het voorspelbaar zoetsappig, ik ga online geen mening geven, ondanks dat ik bezig ben om mij te bekeren naar Moslim, maar 1 ding ben ik het wel met vele eens, zet die roze bril van je neus af, wij moeten sappelen en hun krijgen letterlijk alles, tot een ingericht huis en opleidingen en alles, onze ouderen kunnen wegbezuinigd worden hun krijgen dingen waar je u tegen zegt, dat wordt buiten de media gehouden!
  Hoe ik dit weet... door bij vluchtelingen werk als vrijwilliger aan het werk te zijn, doe me 1 plezier je kan je ogen sluiten en doen of het allemaal niet erg is, en ik zal vanuit mijn geloof ten alle tijden helpen, maar als jij bedenkt dat ik in een oude auto rijd en zij, dankzij! de gemeente en kinderbijslag en andere (extra) toeslagen een dure bijna nieuwe auto kunnen rijden, hun rijbewijs gewoon omgezet wordt, dan snap je dat dit wel steekt!
  Omdat anderen geen opleiding mogen doen, omdat ze een mbo 1 niveau hebben en hun mogen gewoon met gebrekkig nederlands aan een mbo 3 of zelfs!!! 4 beginnen, omdat het uit hun budget van 32000,- ja je leest het goed, PER PERSOON dit vergoed krijgen

  En onze ouderen kunnen blij zijn als ze 1x per week onder de douche of bed mogen...

  Denk even na, en ken de feiten, de feiten die zoooo goed door vluchtelingenwerk en de regering verborgen worden gehouden

  Ik heb geen haat of iets naar hun, maar persoonlijk vind ik dat zij net als een ieder behandeld horen te worden en niet zoals nu gebeurt, ten koste van onze eigen mensen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van het verhaal van anoniem van 17.02 geloof ik geen woord.
  Wat mij betreft een wolf in schaapskleren.
  Linda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ter verduidelijking: geen woord van de bekering en het vrijwilligerswerk.

   Verwijderen
  2. Anoniem zegt eigenlijk: stem PVV (eigen mensen eerst) op een misselijkmakende omslachtige gluiperige manier.
   Mag ik een grote emmer nu?
   Linda   Verwijderen
  3. En ik sluit me aan bij anoniem.
   Wat zijn jullie blind zeg, om de negatieve gevolgen van deze enorme
   instroom niet te zien.
   Waarschijnlijk gehersenspoeld door het COA.
   H.

   Verwijderen
 3. Tja, onder het stuk staat:

  Ryan Dueck is getrouwd, vader van 2 dochters en voorganger in Alberta, Canada.

  Dat vind ik veelzeggend. Ver weg kan ik ook makkelijk vrijblijvend een mening over iets hebben.

  Van een vriendin die in Italië woont hoorde ik dat dit probleem al minstens 10 jaar bestaat. Al 10 jaar lang spoelen er bootjes met migranten aan op kusten van Zuid-Europa. Het is dus niets nieuws maar door de manipulatie van de media lijdt de massa aan politieke 'moodswings'.
  En wie wel eens in Afrika geweest is weet dat de perceptie daar is dat iedereen in Europa rijk is, en dat een Europeaan je heel makkelijk aan een ticket naar Europa kan helpen. Toen mijn zoon in Ghana was werd hij dagelijks aangeklampt door mensen of ze zijn shirt mochten, of hij een vliegticket kon betalen voor hen en toen hij terug was werd hij nog opgebeld of hij niet een laptop voor hen kon kopen en opsturen. Toen mijn nicht met een Afrikaanse man trouwde, zelfde verhaal. Ik besef dat dit lelijk klinkt en zo bedoel ik het niet. Maar laten we a.u.b. de rose bril opbergen en nuchter blijven. Echte vluchtelingen moeten geholpen worden maar het heeft geen enkel nut om iedereen toe te laten omdat we geen onderscheid meer kunnen maken vanwege de massale toestroom.
  En ik woon in een prachtwijk in de grote stad, en ik heb ervaring met de vluchtelingenstroom die in de jaren 90 vanuit Joegoslavië hier kwam wonen. Er is toen echt te naïef en te makkelijk gehandeld.

  BeantwoordenVerwijderen