Die deed me wel wat. Want zo voelt t wel.
Bruine bonensoep.
Neem een grote soeppan.
125 gr magere gerookte spekjes een beetje kleiner snijden. Dit fruiten in de soeppan met een uitje, een in blokjes gesneden winterpeen en een gesneden prei. Voeg 1 pot runderbouillon toe. Open 2 blikken bruine bonen en pureer de inhoud van 1 van de blikken. Ik zet altijd gewoon de staafmixer in het blik. Wel hou ik m'n hand er even boven om te voorkomen dat de bonen tegen het aanrechtkastje aan spetteren. Doe dit in de pan erbij. Je kunt ook 1,5 blik pureren.
Voeg een kleine in plakjes gesneden rookworst toe. Op smaak maken met wat cayennepeper. Geen extra zout meer toevoegen! De soep is van zichzelf door de bouillon en spekjes zout zat. De soep is het lekkerst als je het een dag van tevoren maakt. Je kunt dan op de dag zelf even bekijken of de soep zo niet te dik is. Dan kun je nog wat water toevoegen.
Eet smakelijk.
Wat een mooi gedicht! Soms kunnen woorden je echt zo raken, en helpen.
BeantwoordenVerwijderen