dinsdag 31 maart 2015

Stormschade.

Is bij jou de boel nog heel gebleven? Ik hoop het.
Vanmorgen stonden we op en bleek de tuinkast ondersteboven te liggen! Die kast staat in een hoekje en bomvol bloempotten.Van die kast had ik het zeker niet verwacht. 5 meter verderop in de tuin staat een andere (open) kast met wat tuinprulletjes en daar is niks mee gebeurd. Alle tuinprulletjes staan nog op  hun plek.
Het is een kunststof kast en er zijn wat onderdelen afgebroken. Ik hoop dat t me toch lukt om de kast weer in elkaar te puzzelen. Nu ligt de kast in losse planken in het fietsenhok. De scherven van de potten in de container. Dat er wat bloempotten gesneuveld zijn vind ik niet zo heel erg erg. Ruimt wel op. Al had ik liever keus gehad in wat ik weg zou doen. Maar mezelf kennende zou er niet zoveel zijn weggegaan. ;-)

Is bij jullie alles heel gebleven? Gaan jullie je schade melden bij de verzekering? Ik speel met de gedachte, maar denk niet dat ik dit echt ga opgeven bij de verzekering. Of toch maar wel? Wat zou jij doen?

7 opmerkingen:

 1. Als je het opgeeft, kijk eerst wat je eigen risico is. Veel verzekeringen hebben dat opgehoogd. Misschien niet eens de moeite waard dan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier zijn ook verschillende spullen stuk gewaaid, maar die geef ik niet op. Had ik ze maar op moeten ruimen of vast moeten zetten. En je hebt ook een eigen risico. Nee hoor, ga ik geen drukte voor maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Persoonlijk zou ik het niet opgeven, maar ik hecht ook weinig waarde aan bloempotten. Maar als het jouw hobby is, je er veel mee doet, dan is het wel de moeite waard. Daar ben je tenslotte voor verzekerd. Maar inderdaad kijk wel even naar je eigen risico. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij onszelf valt het mee, maar we hoorden hier gisteravond wel een kettingzaag. Waarschijnlijk is er een boom of flinke tak gesneuveld hier vlakbij. Ik weet niet hoe het zit met vergoeding van stormschade? Wij hadden jaren geleden een klein dakraampje dat stuk waaide. Na contact met de verzekering bleek dat we het niet vergoed kregen, tenzij we er oneerlijk over zouden zijn (dus een andere reden opgegeven). Toen hebben we het maar laten zitten.
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geen persoonlijke schade gelukkig. Fiets omgewaaid en standaard stuk. Jammer van jouw kast hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb het niet gedeclareerd bij de verzekering. De waarde van de kast is het niet waard denk ik. Ik ben wel eens benieuwd hoe een declaratie zal gaan. Jarenlang premie betaald, maar nooit iets gedeclareerd. Een kast van zo'n 100,- declareren zal geen punt zijn denk ik, maar wat als ik volgende maand wèl een flink bedrag moet declareren en de maand erna weer? Dan loop ik misschien wel het risico dat ze dat dan weigeren wegens 3e keer? Of na 2 declaraties de premie verhogen? Dat is de kast me niet waard, ook al is deze net nieuw.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. I certainly agree to some points that you have discussed on this post. I appreciate that you have shared some reliable tips on this review.

  BeantwoordenVerwijderen