Zij heeft ondertussen het mailtje ontvangen.
Na het versturen van het mailtje bedacht ik dat ik vergeten ben om de rookworst te vermelden. Nou ja, die zal ze er wel zelf bij bedenken.
Hier is het recept, nu wel met de rookworst.
Hannie’s snelle
bruine bonensoep.
2 blikken
bruine bonen
Klein pakje
spekjes (125 gram)
Ui
Winterpeen,
eventueel ook reepjes prei
Pot runderbouillon
Kleine rookworst
eventueel een klein snufje cayennepeper voor wat extra pit.
eventueel een klein snufje cayennepeper voor wat extra pit.
Pureer 1 of
anderhalf blik bruine bonen met de staafmixer. Het pureren gaat makkelijker als
je al wat water toevoegt. Laat wel wat bonen heel.
Snij de ui in
snippertjes en de wortel in dunne kleine plakjes.
Bak de spekjes
uit. Doe hier de ui en wortel bij. Eventueel ook de reepjes prei.
Doe de
bouillon er bij en voeg 1 – 1,5 liter water toe. Laat dit even iets koken tot
de groente bijna gaar is. Voeg de in plakjes gesneden rookworst, bonenprut en bonen toe. En laat alles goed warm
worden.
Eet smakelijk!
(de volgende
dag is de soep wat dikker en nog lekkerder.)
Lekker simpel en zo maak ik het ook meestal. Wel doe ik er ook altijd bladselderij in en peterselie
BeantwoordenVerwijderenDank, dank!
BeantwoordenVerwijderenDat merk ik ook altijd met bruine bonensoep: de volgende dag is het vaak nog lekkerder!
BeantwoordenVerwijderenHuisvlijt