maandag 30 mei 2016

Condoleancekaarten.

Natuurlijk heb ik ze wel in de rekken zien staan toen ik op zoek was naar een felicitatiekaart. Condoleancekaarten in kleur en met heel veel verschillende afbeeldingen. De kaartenmarkt is duidelijk heel erg veranderd hierin. Maar ik had ze niet nodig dus nooit echt goed gekeken.

Ik kon er niet zo goed mee uit de voeten. Condoleancekaarten die vooral ook heel mooi zijn? Kaarten met veel kleuren in een glossy foto. Dat hóórt toch niet? Kan je dat wel maken, zo'n mooie kaart sturen als mensen verdriet hebben? Ik weet niet hoor...

Nu ik ze zelf krijg, weet ik dat het kan en juist heel fijn is om ze te krijgen. Het is een kleine handeling (al moet je er soms toch nog eerst voor naar de stad fietsen) maar doet de ontvanger goed. De kleur of de afbeelding fleuren me op. De lieve woorden die er geschreven staan.
Mijn vader en mijn zus hebben ook meerdere kaarten ontvangen. Dat leidt wel tot tranen, maar het doet ons goed. Bedankt!

De kaarten staan ook in de kamer. Niet weggestopt op een klein stapeltje of zo.


Soms moet je iets ook echt ervaren om je blikveld te verruimen. Door de ervaring die ik nu opdoe weet ik dat het fijn is om mooie kaarten te krijgen, óók in een rouwperiode.
Ik hoop ze nog lang niet te hoeven sturen. Maar als het dan toch moet wordt het ook een mooie.